Велинград - online - От ликвидация “Стройком” върви към несъстоятелност 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

От ликвидация “Стройком” върви към несъстоятелност
Публикувано 2011-07-05 08:56:21 от темпо

Общинската фирма “Стройком в ликвидация” не може да обслужва совите задължения и затова единственият път е да започне производство по несъстоятелност и съдът да назначи синдик. Това заяви управителят Тошко Кютов пред Общинския съвет, който е принципал на дружеството и трябва да вземе решение.

В залата присъстваха и работници, които се оплакаха, че вече 25 месеца чакат заплатите си. Те настояха, че имуществото на “Стройком” е опазено благодарение труда на пазачите, а се плаща на чиновници от администрацията, които идвали на работа само да си пият кафето. Г-н Кютов категорично отрече това и поясни, че са изплатени част от заплатите за периода април-юли 2009 г., но в момента всички банкови сметки на фирмата са запорирани заради задължения към кредитори. “Стройком” дължи големи суми на държавата за ДДС и осигурителни вноски и едва след като ги изплати, ще може да плаща и заплати.
Нямаме друг път освен да обявим несъстоятелност, но остава да виси въпросът кой е виновник за това състояние, каза Екатерина Каферинова. 2 години “Стройком” стоя без дейност, но ръководството държа на работа администрация и хора, които нямаше какво да работят, а сега по документи се дължат хиляди левове за заплати. Заради съсипаното имущество и проявената безотговорност се чуха предложения виновните лица да бъдат дадени на прокурор - първо от София Ключкова от Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”, а след това е и от съветника Венко Бозев. “Бившето ръководство умишлено доведе “Стройком” до фалит”, каза кметът Иван Лебанов, а председателят Мустафа Джамбаз сложи точка на темата.
С решението си съветниците откриха производство по несъстоятелност на “Стройком”, което ще продължи в съда.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води