Велинград - online - Празник под дъжда 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празник под дъжда
Публикувано 2011-07-05 09:08:07 от темпо

Преди точно 2 години, когато Велинград празнува титлата “СПА столица на Балканите”, небето окъпа целия концерт в дъжд. Същото се повтори и на тазгодишния празник на Велинград на 2 юли - природата пак постави на изпитание участниците в концерта и публиката и всички заедно пак доказахме, че дъждът не е бариера пред желанието да празнуваме.

И тази година Празниците на културата бяха изпреварени от сергии, колички и шатри в центъра на курорта - познатата панаирна гледка, която стана част от градския летен пейзаж, харесвана от едни и отричана от много други.
Шарено, пъстро, весело, с много настроение - такъв тон за празничния ден дадоха обедните концерти на духовите оркестри и мажоретни състави, които бяха приятната изненада за велинградчани и гостите на града през деня на 2 юли. Сградата на читалището в Лъджене, украсена с театрална завеса, стана чудесен декор за музика и празник.
Вечерта официалната част от програмата започна с тържествена сесия на Общинския съвет, посетена от малък брой велинградчани. Председателят Мустафа Джамбаз произнесе слово, в което благодари на всички, които обичат Велинград и работят за неговото развитие и просперитет. Съветниците бяха поздравени с песен от вокална група “Караоке”.
Официалните лица, между които народният представител Ангел Даскалов, зам.-областният управител Ваня Минкова, кметът Иван Лебанов, общински съветници и председателят на БХРА Благой Рагин, предвождани от Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” се отправиха към централния площад, където се включиха и гостуващите духови оркестри от Ботевград и Сандански.
От сцената, току-що ремонтирана и красиво украсена, поздрав към хората, събрали се на площада, отправи кметът Иван Лебанов. Неговият призив бе в дните на Празниците на културата да бъдем заедно всяка вечер, за да подкрепим хората, които създават култура. Водещите на вечерта Маргарита и Иван Гергеви прочетоха поздравителни адреси (сполучливо определени от публиката като “извинителни бележки”) от президента Георги Първанов, областния управител Дончо Баксанов и председателката на СБУ Янка Такева.
За първи път тази година първата част от концерта за празника на града бе замислена като цялостен спектакъл под наслов “За теб, наш Велинград” и бе осъществена изцяло от местни състави и изпълнители. Градският хор “Николай Гяуров” и Представителният духов оркестър “Димитър Мечев” изпълниха химните на България, ЕС и Велинград, а на пилоните до сцената бяха издигнати трите знамена. С Дунавско и Дайчово хоро фолклорните ансамбли “Здравче-венче” и “Чепино” заедно с мажоретния състав дадоха българско начало на концерта, в който след това с валс, тарантела и пасо добле се включиха танцьорите от КСТ “Импулс”, а малчуганите от ДЦГ “Радост” танцуваха в ритъма на валс и танго. Макар и мокри до кости, музикантите от велинградския духов оркестър свириха под дъжда с целия си ентусиазъм и с богат диапазон - от пиесата, в която със соло на саксофон се включи бившият музикат от оркестъра Антони Гетов до песента на Майкъл Джексън “Ние сме светът”, изпълнена от талантите на музикална школа “Звънче”, на които отстрани на сцената припяваше самата Йорданка Христова. Концертът-спектакъл “За теб, наш Велинград” завърши с развети знамена на България и Велинград, с балони , ълъби и с общо изпълнение “Моя страна, моя България”, в която като солист блесна възпитаникът на “Звънче” Емил Шулев. Браво на всички велинградски таланти, включително и за това, че по време на концерта се наложи да се преобличат в пълна тъмнина на стълбите в съседната на сцената сграда, но дадоха всичко от себе си!
Звездата на вечерта бе певицата, обиколила световните сцени и най-после дошла да изпее най-хубавите си песни и във Велинград - Йорданка Христова. В мига, в който тя запя, публиката превзе пространството пред сцената, за да аплодира голямата българска изпълнителка и да пее и съпреживее музиката заедно с нея.
Наред с дъжда на финала на концерта небето над Велинград засия с красотата и светлината на чудесната заря, дело на “Виктория фойерверкс”.
За официалните лица празникът, спонсориран от “Сосиете Женерал Експресбанк”, продължи с коктейл в хотел “Абир”.
А 39-тите поред Велинградски празници на културата продължават през цялата настояща седмица.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води