Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.07.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 05.07.11
Публикувано 2011-07-05 09:09:39 от темпо

ТЕСНОЛИНЕЙКА На 29 юни Министерският съвет разгледа предложението на германски инвеститор за стартиране на концесия за жп-линията Септември - Добринище. Инвеститорът планира модернизиране на съоръженията, повишаване качеството и конкурентноспособността на жп-транспорта и атракционни пътувания. Предстои правителството да вземе решение за обявяване на процедура за избор на концесионер.


ГАЗОСНАБДЯВАНЕ Акционерното дружество “Ситигаз България” - Пловдив получи разрешение от РИОСВ да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда по инвестиционното намерение за газоснабдяване на Велинград. От РИОСВ смятат, че газоразпределителната мрежа с дължина около 30 000 метра в урбанизираната територия на града и промишлената зона няма да засегне защитени територии, земеделски имоти и мрежата НАТУРА и няма вероятност да окаже отрицателно въздействие върху природата.

БАНЯ В село Баня, Разложко, на 30 юни и 1 юли се проведе първата национална конференция на общини с находища на минерални води. Наред с представителите на Министерството на екологията и Българската асоциация по подземни води участваха представители на 38 общини в България, на чиято територия има минерални извори. Община Велинград бе представена от зам.-кмета Исмет Бабучи, а местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите от Дарина Шатова. Обсъдени са въпроси за безвъзмездното стопанисване на находищата от общините, участието в европроекти и новите, по-ниски цени за ползване на минерални води.

ВОДИ Министерството на екологията и водите обяви новата тарифа, по която ще заплащат ползвателите на минерални води. Цените на таксите за водоползване са значително намалени: за питейно-битови нужди са 0.031 лв/кубик, за лечебни цели в специализирани лечебни заведения от 0.04 до 0.05 лв/кубик и за всички други цели от 0.15 до 0.50 лв/кубик.

БСП На 8 юли (петък) общинската организация на БСП - Велинград ще проведе конференция. Социалистите ще гласуват кандидатите за кмет на общината и общински съветници, излъчени от първичните партийни организации.

СЪДИЯ Висшият съдебен съвет обяви свободните длъжности за магистрати към 1 юли 2011 г. В Районен съд - Велинград има един свободен щат за съдия, за който ще бъде обявен конкурс по процедурата за повишаване и преместване в длъжност.

КАНЦЕЛАРСКИ 71 587 лева без ДДС е стойността на обществената поръчка за доставка на канцеларски материали и консумативи, която стартира Община Велинград. Срокът на договора е 12 месеца, а откритият конкурс ще се проведе на 2 август 2011 г.

РОТАРИ През настоящата ротарианска година президент на Ротари клуб - Велинград ще бъде д-р Илза Попова. На ротационен принцип тя пое длъжността от Борислав Борисов на церемония на 2 юли, която се състоя край язовир “Батак” съвместно с Ротари клуб - Пазарджик.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води