Велинград - online - Само “Чепинец” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Само “Чепинец”
Публикувано 2011-07-12 09:23:27 от темпо

Бивши и настоящи футболисти, съпруги и роднини на футболисти-ветерани, председатели и служители на ДФС “Чепинец” и много фенове на футболната игра изпълниха голямата зала на община Велинград сутринта на 9 юли, за да отброят заедно 85 години организиран футбол в Чепинско.

Официални гости на юбилея бяха ректорът на Националната спортна академия проф. Лъчезар Димитров, който е играл в “Чепинец” от 1969 до 1971 г., председателите на Зоналния съвет Валентин Чакъров и на РС на БФС Спас Иванов (също ветеран от отбора) и кметът на общината Иван Лебанов, който в момента е председател на УС на ФК “Чепинец”.
С едноминутно мълчание бе почетена паметта на всички футболисти, оставили диря в историята на великата игра в Чепинския край. Тази история бе проследена в словото на Иван Лебанов: от началото, положено от група ентусиасти през 1926 г. през най-големите успехи, постигнати от отбора за изиграните 368 мача със 120 победи при 10-те участия в Б група до днешни дни. За 85-те години освен “Чепинец” своя страница във футболната история са записали местните отбори “Строител”, “Локомотив”, “Червено знаме” и “Атлетик”. Имало е върхове и спадове, но футболният отбор винаги са е запазвал, а голямата цел си остава отново да играе в Б група. Кметът благодари на всички ветерани и настоящи футболисти и изрази надежда, че футболът и занапред ще има достатъчно спонсори.
С огромен интерес присъстващите отвориха излязлата от печат в навечерието на юбилея книга “85 години организиран футбол в Чепинско” с автори Никола Делиев, Филип Устабашиев и Героги Дишлянов. Неуморният изследовател Никола Делиев показа десетки от събраните в на 328 страници книгата над 120 снимки, които събудиха спомените и предизвикаха оживени коментари, продължили и извън залата. Г-н Делиев раздаде много автографи и получи много благодарности, а книгата ще остане като ценен извор на факти и богата информация за футболната игра в нашия край.
В изказването си В. Чакъров пожела на “Чепинец” да влезе в историята и на национално ниво, а проф. Л. Димитров награди Иван Лебанов с плакет. Тържеството приключи със “Само “Чепинец” и продължи в същия дух в ресторант “Чинарите”.
Следобед на стадиона се изиграха и две юбилейни футболни срещи. Децата на “Чепинец” победиха с 11:1 детския отбор на Сърница. Ветераните от “Чепинец” с капитан проф. Л. Димитров и с гол на Папазов спечелиха с 1:0 надиграването с ветерани на “Левски”.
Невена Павлова, дъщеря на футболиста Солун Булянски

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води