Велинград - online - “Дъга над Клептуза” - шанс за младите музикални таланти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Дъга над Клептуза” - шанс за младите музикални таланти
Публикувано 2011-07-12 09:43:16 от темпо

При 30-градусова жега вечерта на 2 юли на площад “Николай Гяуров” пяха лауреатите на Втория международен музикален фестивал “Дъга над Клептуза”. Двата фестивални дни протекоха в Зала на мира в кв. Чепино. Жури председателството на Етиен Леви и с членове певицата Тони Димитрова и композитора Васил Делиев определи победителите във второто издание на конкурса, в който участваха индивидуално 84 млади таланти, разпределени в 5 възрастови групи, 7 дуета и 9 вокални групи.
В голямото музикално състезание се включиха велинградските музикална школа “Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви и вокална група “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева.
В първа група (до 9 години) златни медали спечелиха Мариам Маврова от “Звънче” и Милица Мартинова от Велико Търново. Във втора група победиха Яна Димитрова от Севлиево и Ралица Маркова от Велико Търново, а Сонай Юсеин от “Караоке” получи поощрителна награда. В трета група отново бяха присъдени две първи места - за Силвия Минкова от Бургас и Даниел Николов от Стара Загора и две втори места - за Христина Влахова от “Звънче” и Михаела Маринова от София. В четвърта група златото взе Светла Михайлова от Стамболийски, а сребърния медал заслужи Милена Кадреева от “Караоке”. Златото в пета група спечели Емил Шулев от “Звънче”.
При дуетите първото място в групата от 7 до 12 години взеха Александра Миланова и Петър Бечев от Пловдив, следвани от Мария Пашова и Сонай Юсеин от “Кароке”. При вокалните групи първото място при малките бе за група “Бонболино” от Пловдив, а при големите “UPSTREAM VOICES” от Севлиево.
С диплом за най-добър вокален ръководител бе отличена Ценка Горалова от Севлиево. Тя получи и наградата на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите - ваучер за ресторант “Том и Нези Класик”.
Таня Кондева от “Звънче” получи наградата на Дамския Лайънс клуб - Велинград, а президентът на Ротари клуб - Велинград д-р Илза Попова връчи две награди на Христина Влахова от “Звънче” и на Милена Къдреева от “Караоке”. Предметни награди за участниците в концерта раздаде и Мария Малконян от Арменско частно училище в Пловдив.
В Гала концерта взе участие и танцова формация за характерни и класически танци при Народно читалище “Георги Тодоров 1885” град Белица с худ. ръководител Николай Манчев.
Победител и носител на Голямата награда на Международния музикален фестивал “Дъга над Клептуза” стана Флория Цанкова от Севлиево с ръководител Ценка Горалова. Наградата връчи зам.-кметът на Велинград Георги Янчев.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай