Велинград - online - Даренията за полицията - само в гориво 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Даренията за полицията - само в гориво
Публикувано 2011-07-12 09:51:37 от темпо

Единствените дарения, които получава Районното полицейско управление във Велинград, са под формата на горива. Това съобщи главен инспектор Стойчо Димитров на първата си пресконференция, която се състоя на 6 юли с участието и на говорителя на Областната дирекция на полицията Мирослав Стоянов.
Сред дарителите няма криминално проявени лица, договорите за дарения се сключват само след проверка, допълни Стойчо Димитров.
Той подчерта, че няма нито един дарител, на който при установено нарушение да не е бил съставен акт, напротив - имало десетки санкционирани дарители.
Основен проблем бе този, който тормози всеки шофьор във Велинград - липсата на места за паркиране. Според гл. инсп. Димитров “паякът” е решил част от проблема. Заради техническа неизправност преди 2 седмици полицията временно спря от движение “паяка”, след което неизправностите са отстранени. Няма достатъчно паркоместа, а доколко ефективна е синята зона може да каже общината, смята г-н Димитров. По отношение на паркирането в паркове и зелени площи той също насочи въпроса към общината, тъй като полицията издава наказателни постановления, по които общината трябва да пуска актове.
Във връзка със запитвания от граждани началникът на полицията поясни, че при вдигане на МПС с “паяк” не е нужно да присъства полицай. Такъв служител присъства само в градовете, където има общинска полиция, а във Велинград няма такава. Има жалби за повредени при вдигането автомобили, които в момента се проверяват.
Обсъдено бе предстоящото затваряне на дефилето Велинград - Варвара заради ремонт. Докато траят ремонтните дейности, на КПП-тата на входа откъм Варвара и на Чуката ще има полицейски постове. Няма как да поставим полицаи в дефилето, там регулацията на движението през деня се извършва от фирмата-изпълнител на ремонта, а през нощта шофьорите стриктно трябва да спазват пътната маркировка, подчерта М. Стоянов. Засилено полицейско присъствие от 1 август ще има и по обходните маршрути през Ракитово - Батак - Пещера и по пътя Юндола - Белово, част от който няма покритие за мобилните телефони и това създава трудности в случай на пътно-транспортно произшествие.
Няма бум на домовите кражби, техният брой е само с 3 повече от същия период на миналата година, успокои гл. инсп. Димитров. За момента няма и завишение на оплакванията на граждани от силна музика в заведенията в късните часове на нощта. При проверките, които полицията извършва по заведенията за присъствие на малолетни и непълнолетни лица, не са открити нарушения. Приоритет за оперативния състав на полицията през летния туристически сезон ще бъде борбата с наркотиците. Но остава проблемът с недостатъчното служители - през юли и август велинградски полицаи са командировани и ще пазят реда в морските курорти.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води