Велинград - online - Успешен старт на Първия фестивал на музикалния филм “Н. Гяуров” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Успешен старт на Първия фестивал на музикалния филм “Н. Гяуров”
Публикувано 2011-07-12 09:53:25 от темпо

На 4 юли пред паметника на Николай Гяуров първият еврокомисар на България Меглена Кунева откри Първия фестивал на музикалния филм “Николай Гяуров”. “Колкото повече хора знаят за Н. Гяуров, толкова по-голяма ще е България”, каза г-жа Кунева, а министърът на културата Вежди Рашидов изпрати поздравителен адрес до организаторите на фестивала - Община Велинград, Историческия музей и Международната фондация за българско наследство “Проф. Петър Детев”.

Журито бе в състав Йордан Детев - музикален директор на фестивала и председател на МФБН “Проф. Петър Детев”, д-р Мила Петкова от Националния филмов център и режисьорът Владимир Ангелов.
На 10 юли Художествената галерия посрещна гостите, дошли за връчването на наградите. Прочетено бе поздравително писмо от Георги Йорданов - бивш министър на културата.
Филмът “Ръченица” на режисьора Владимир Кондев на РТЦ-Русе спечели наградата на Историческия музей, връчена от директора Снежана Велева. Йордан Детев връчи две награди на МФБН “Проф.Петър Детев” на ”Великият тенор на Тракия” - филм на режисьора Елена Димитрова за българския тенор Нуни Нанев и копие на ритон открит от проф. Петър Детев и определен на 8200 г., за филма на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив “Концерт на Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ-Пловдив”.
В категорията “Музикални портрети” журито отличи “Рапсодия “WLADIGEROV” и филма на БНТ за Николай Гяуров “Неизвестното за световноизвестния”. Те получиха и награди от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите, връчени от секретара Дарина Шатова - почивки в СПА клуб “Бор” и Парк хотел “Макси клуб” .
В категория “Концерти” наградата бе за филма “Фортисимо фест-Музика под звездите” на режисьора Моника Якимова, награден и с почивка в Гранд хотел “Велинград”.
На сайта на Фестивала с 240 гласа “за” наградата на публиката спечели музикалният клип “Диви гласове”-”Петрунка”. Клипът спечели и наградата на Ротари клуб-Велинград - картина на художника-ротарианец Бранко Манушев, връчена от президента на клуба д-р Илза Попова, която определи фестивала като “най-значимото културно събитие на годината за Велинград”.
Голямата награда на Първия фестивал на музикалния филм “Николай Гяуров” - статуетка на Ставри Калинов грабна филмът на режисьора Светла Фингова “Соло за Минчо Минчев”, връчена от зам.-кмета Георги Янчев. Той благодари на всички, допринесли фестивалът да се случи и да премине на толкова всоко ниво и отказа да го “закрие”, като пожела да продължи своя път през годините и да се превърне в традиция.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води