Велинград - online - След удари от свои: Иван Лебанов ще се бори за втори мандат 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След удари от свои: Иван Лебанов ще се бори за втори мандат
Публикувано 2011-07-12 10:33:35 от темпо

Иван Лебанов ще се бори за втори кметски мандат и то отново като независим кандидат. Първата част от тежката битка той спечели на общинската конференция на БСП, провела се на 8 юли с участието на 106 делегати. С тайно гласуване кандидатурата на Иван Лебанов получи 73 гласа “за” срещу 30 гласа за другия претендент за кметска номинация - председателя на БСП - Велинград Тома Пачалов.

С писмена декларация номинираната като кандидат за кмет и съветник Валентина Цветанова си направи самоотвод. Тя не присъства в залата, но благодари за доверието и изрази увереност, че е през мандата като зам.-кмет е направила, каквото е могла.
Конференцията, която по традиция е открита за медиите, започна и протече под знака на голямо напрежение и противоборство в редиците на социалистите. Тома Пачалов прочете политически доклад, в който основният извод за настоящия мандат на Иван Лебанов бе, че общината се управлява авторитарно и това е било пагубно за БСП. От залата заваляха въпроси дали тази оценка е лична или е била приета от Оперативното бюро.
Несъгласие с оценката заяви и Иван Лебанов, който каза, че през живота си е получавал много удари в гърба, но за първи път тези удари идват от свои. “Тома Пачалов няма качествата и моженето да бъде кмет на Велинград”, подчерта г-н Лебанов.
Голяма част от делегатите възроптаха срещу личните борби, а Георги Пашов призова за сериозен дебат как БСП и ДПС да бъдат заедно на изборите. Обречени сме да бъдем с ДПс, ако това не се случи, БСП няма шанс, каза Г. Пашов.
За първи път общинската конференция взе решение делегатите, а не като досега Оперативното бюро, да подреди листата за съветници, с която БСП ще се яви на местните избори през октомври. С тайно гласуване на първите места в листата бяха избрани: Георги Янчев, Васил Аврамов, Костадин Шулев, Тома Пачалов, Спас Шулев, Тошко Кютов, Васка Милушева, д-р Катя Даракчиева и др.
Двата тайни вота - за кмет и общински съветници, приключиха около полунощ и тогава се разрази нов скандал, защото в залата нямаше нужният форум, за да се гласуват резултатите. Наложи се делегати да бъдат викани от домовете си, за да могат решенията на форума да бъдат приети по устав. Когато това стана, Иван Лебанов благодари за подкрепата и гласуваното му от БСП доверие и обяви, че отново ще се яви на изборите като независим кандидат, защото това е печелившата формула. Ще продължа да работя за Велинград, който не е на БСП, а на всички, каза кметът, но думите му не бяха приети със задоволство от всички социалисти.
На финала Тома Пачалов поздрави Иван Лебанов. Общинският лидер на БСП заяви, че няма да се кандидатира за кметския пост и ще работи съобразно поставените задачи и интересите на партията.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води