Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.07.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.07.11
Публикувано 2011-07-12 10:36:40 от темпо

ПЪТ Областно пътно управление - Пазарджик съобщи, че започва почистване на храстите и растителността по пътя Белово - Юндола. Ще бъде поставена и пътна маркировка, тъй като от 1 август това ще е един от обходните маршрути за Велинград във връзка със затварянето на дефилето към Варвара за ремонт.


ПРАЗНИК С тридневни тържества от 5 до 7 юли Ракитово отбеляза своя празник, който се чества в деня на Света Неделя - 7 юли. Звезда на тазгодишната програма стана певецът Крум, който бе буквално нападнат от почитателки в тийнейджърска възраст. Тримата тенори и богатата програма от местни състави плюс пищна заря, осигурени от общината, ознаменуваха празника, на който званието “Почетен гражданин на Ракитово” получиха Надка Цигова и Йохан Сестримски.

КНСБ На 8 юли на Търговската улица във Велинград КНСБ разпъна шатрата, в която в цялата страна събира подписка по националната кампания “Правата на всеки са права на всички” в защита на трудовите права на работещите. Интересът към подписката във Велинград е по-малък в сравнение с Пещера, споделиха организаторите. Те раздаваха и информационни материали, популяризирайки тел. 02 4010630, на който всеки може да подаде сигнал за нарушени трудови права.

БЧК Българският червен кръст започва раздаването на хранителни продукти на социално слаби граждани, които получават енергийни помощи. В пунктовете на БЧК от 11 до 29 юли те ще получат пакет, включващ 5 кг ориз, 1 кг грис, 1.5 кг спагети, 1.7 кг лозови сърми, 1.5 кг вафли и 0.420 кг нишесте. Пунктът във Велинград е до Общинския детски комплекс.

НАГРАДИ Седем полицаи от РПУ - Велинград бяха наградени с благодарност от директора на Областната полиция по случай професионалния празник 5 юли. С благодарност и допълнителен отпуск главният секретар на МВР Калин Георгиев награди и пожарникаря инспектор Бойко Гьошев.

ДОКУМЕНТИ Жителите на Община Ракитово могат да сменят личните си документи на място. Хората с документи, чийто срок изтича през 2011 г., ще бъдат обслужени от мобилна група на МВР - Пазарджик. Желаещите да ползват улеснението трябва да се запишат в Звеното за административно обслужване в общината.

ПРОЕКТ На 6 и 7 юли в хотел “Олимп” във Велинград се проведе четвъртата работна среща по проекта “RURALAND” с участието на областния управител Дончо Баксанов. В проекта си партнират 8 държави от ЕС, които обменят опит за развитието на селските райони. Една от тях е използването на местните термални ресурси и затова за гостите бе предвидено посещение в ОУ “Христо Ботев” във Велинград, което се отоплява с топла минерална вода от извора “Власа”.

КОНКУРС Община Ракитово обяви конкурс за директор на дирекцията по териториално-селищно устройство. Срокът за подаване на документи е 11 юли 2011 г., а конкурсът ще се проведе под формата на тест и интервю.

АРХЕОЛОГИЯ От 6 юли започнаха археологически разкопки в местността Кулата-Градот. Ръководител е доц. д-р Емил Иванов, преподавател по християнска археология в Богословския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води