Велинград - online - Два проекта ще помагат на образованието 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Два проекта ще помагат на образованието
Публикувано 2011-07-18 19:18:15 от темпо

Пресцентърът на Община Велинград информира за нови два спечелени проекта.
Спечеленият, но не и одобрен за финансиране проект “Подобряване на енергийната ефективност в училища и детски градини в община Велинград”, има нов шанс да получи нужните за осъществяването му средства. Размерът на исканата безвъзмездна финансова помощ от ОПРР е 2 431 453 лева, като съфинансирането от страна на общината е 429 080 лева.
В изпълнение на проекта ще бъдат взети мерки за енергийна ефективност на 9 училища и детски градини: ОДЗ “Слънчице”, ЦДГ “Мир” Сърница, ЦДГ “Еделвайс”, ОУ “Иван Вазов” с. Пашово, ОУ “Васил Левски” с. Кръстава, СОУ “Хр. Смирненски” с. Св. Петка, СОУ “М. Драгинов” с. Драгиново и ОУ “Хр. Ботев” Велинград. Г-жа Радка Русева, директор “Европейски проекти” в ОА, каза, че от ОПРР са дали зелена светлина на общината да започне тръжните процедури за избор на изпълнител по проекта.
На 13 юли стана ясно, че още един проект в сферата на образованието ще бъде реализиран. Това е проектът “Бъдете с Нас, и НИЙ сме като Вас“ по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Неговата цел е създаването на условия за подпомагане образователния процес на децата и учениците със специални образователни потребности в община Велинград - развитие на интегрирано и включващо обучение, специализирана подготовка на учителите и създаване на подкрепяща среда в училищата.
Дейностите по проекта са насочени насочени към създаване на условия за подпомагане образователния процес на тези деца в училищата партньори по проекта: СОУ „Методий Драгинов” с. Драгиново, СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” Сърница и увелинградските училища ОУ “Неофит Рилски”, ОУ “Георги Бенковски”, ОУ „Христо Ботев”, СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Помощно училище “Драган Манчов”.
Предвижда се обучение на 58 души учители и възпитатели от училищата и детските градини за работа с деца и ученици със специални образователни потребности. За целта ще бъдат разработени 3 учебни програми от партньора по проекта Югозападен университет – Благоевград. Във всяко едно обучение ще са застъпени теми, свързани със спецификата на учебните заведения, в които работят учителите.
В зависимост от вида на заболяванията на децата в различните училища ще бъдат закупени и предоставени необходимите помощни дидактически материали и ще бъде осигурено и подходящо оборудване.
За подобряване практическата работа на преподавателите в детските заведения и училищата са предвидени 38 индивидуални и групови консултации със специалисти за решаване на конкретни проблеми, възникнали пред учителите, работещи с деца със СОП и родители на такива деца.
Със здравите деца се предвиждат и “Уроци по любов” за развитието и успехите на хора с увреждания, за да се изградят толерантност и добри взаимоотношения в училище и извън него.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води