Велинград - online - Психично болен трошил в гробищата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Психично болен трошил в гробищата
Публикувано 2011-07-19 07:02:44 от темпо

Полицията е задържала 32-годишния Я. Б. по обвинение, че той е извършител на вандалското потрошаване на 31 паметни плочи в Централния гробищен парк на Велинград на 7 юли 2011 г. Мъжът е родом от Якоруда и е с тежко психично заболяване. Това съобщиха от пресцентъра на МВР - Пазарджик, без да дадат повече подробности по случая, предизвикал масово обществено недоволство.

Дни по-рано граждани на Велинград организираха подписка, в която изразяват огромната си болка и възмущение от погрома в гробищния парк. Сред подписалите се са и хора, които са намерили изпотрошени паметниците и гробовете на свои близки. Подписката с над 500 подписа е внесена в общината, но продължава и се очаква още велинградчани да застанат в нейна подкрепа.
Подписката настоява общината да плати щетите за пострадалите от вандализма гробни места, тъй като гробищният парк е общински. Хората искат да се потърси най-строга отговорност на охранителите на Централния гробищен парк и да бъдат освободени от длъжност онези работещи в гробищните паркове във Велинград, които са ги превърнали в свои частни търговски дружества и си позволяват да изнудват опечалените. Християни и мюсюлмани искаме нашите близки да почиват в мир, пише в подписката, адресирана до кмета Иван Лебанов, председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз и до Районна прокуратура.
В същото време се припомня фактът, че още през януари 2010 г., след успешен ремонт на Ритуалния дом на Централните гробища, Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” е отправил писмено предложение до община Велинград. Още тогава на вниманието на общинското ръководство граждани са поставили редица полезни идеи: да се приеме Наредба за гробищните паркове; да се довърши ел. инсталацията на Централния гробищен парк; да се ремонтира и доизгради оградата, за да не преминават животни; строго да се спазва техническият план на парцела и вечер вратите да се заключват. В направените предложения фигурират още: персоналът да дежури на две смени - с работно облекло и със строги задължения по длъжностна характеристика, а на табла да бъдат обявени таксите за погребения и парцели, за да няма изнудване и надуване на цените.
Имаше достатъчно време от януари 2010 г., но общината не взе под внимание предложенията за повече ред в гробищните паркове, обявиха от ИК “Да поработим за Велинград”. От общината съобщиха за “Темпо”, че са получили подписката, но засега няма официален отговор.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води