Велинград - online - Темида съди още един екскмет на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Темида съди още един екскмет на Велинград
Публикувано 2011-07-19 07:04:06 от темпо

Още един екскмет на Община Велинград застана пред Темида и то не за първи път. На 13 юли 2011 г. в Окръжен съд - Пазарджик започна наказателно дело срещу Стоян Дулев, който е обвинен, че е ощетил общината със 132 651 лева заради недовършени строително-монтажни работи на 8 обекта. Успоредно с него обвинени са и общинските служители Костадин Гелов и Георги Николов, които ще отговарят като инвеститори на въпросните обекти и за съставяне на официален документ с невярно съдържание.

Обвинителният акт на Окръжната прокуратура по случая наброява 50 страници. Да припомним накратко събитията : през 2006 г. Община Велинград получи от държавата сумата от 1 024 790 лева за ремонт на 8 обекта, пострадали при големите наводнения година по-рано. Тогава скандалите започнаха при избора на фирми-изпълнители на обектите, тъй като вместо да обяви открит конкурс по обществена поръчка, кметът Стоян Дулев използва друга процедура - отправяне на покана до определени фирми. По такъв начин поръчките бяха спечелени от абсолютно неизвестни във Велинград фирми от Русе и Варна: русенската ЕТ “Райцингер - Васил Жеков” спечели ремонта на мост в Сърница и свлачище в Грашево, ЕТ “Рай комерс - Миглена Иванова” и “Милекс” от село Игнатиево спечелиха ремонт на мост в Побит камък, за подпорните стени в Анезица и ОУ “Георги Бенковски” бяха избрани “Рай комерс” и “Феникс дизайн”, за път в Драгиново - ЕТ “Златилиян 89 - Веселин Велев” от село Изворско, за ремонт на ЦДГ “Мир” в Сърница “Маркетстрой”. Изборът на фирмите предизвика скандал, който се пренесе и в Общинския съвет, където съветници поискаха временна комисия да наблюдава изпълнението на ремонтите. Политическият сблъсък обаче остана без конкретни резултати, избраните фирми започнаха работа и си получиха парите. Сега обвинителният акт на прокуратурата доказва, че заложените ремонтни дейности не са били изпълнени в пълния си обем и с нужното качество. Според фактите кметът Дулев е нанесъл щета на общината за 132 651 лева. Вина по случая носят и инвеститорите Г. Николов и К. Гелов, обвинени и за съучастие при съставяне на фалшив документ.
На първото съдебно заседание Община Велинград поиска да бъде конституирана като граждански ищец за сумата от 132 651 лева. Съдът отхвърли това искане, за да не се бави ходът на делото и препоръча общината да подаде иск по реда на Гражданско-процесуалния кодекс.
Съдътне прие и молбата за прекратяване на делото от името на обвиняемия Стоян Дулев, който отрича да е извършил престъпление.
От 13 до 15 юли, в рамките на 3 съдебни заседания, започна разпитът на свидетелите по делото, чийто общ брой надхвърля 40. Голяма част от свидетелите твърдят, че не си спомнят какво точно се е случвало през “далечната” 2006 г., а други разкриват скандални пропуски при организацията и извършването на ремонтите. Разпитите ще продължат в нови три съдебни заседания през настоящата седмица, когато ще бъдат огласени и експертизите на вещите лица.
За Стоян Дулев това е втори сериозен сблъсък с Темида - докато беше кмет, той бе обвиняем по обществената поръчка за чистотата и сключения договор с “Беев и Беев”, но успя да избегне ефективната присъда.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води