Велинград - online - Победители за седми път 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Победители за седми път
Публикувано 2011-07-26 08:28:45 от темпо

На 17 и 18 юли в Ихтиман се проведоха 16-тите Държавни игри на спортистите от малките селища по лека атлетика. Тяхната цел е да популяризират спорта в малките градове и села в България, да се включат в спортни дейности все повече деца и юноши, които да се представят достойно и на национално ниво. В състезанието взеха участие отбори от 6 малки градове и села: Ихтиман, Ракитово, Костенец, Попинци, Маноле и Симеоновград.

Ракитово бе представено от отбори момичета и момчета, трениращи лека атлекита към Спортен клуб “Левски” с председател Тодор Тодоров.
Юношите на СК “Левски” станаха шампиони на Игрите на спортистите от малките селища по лека атлетика за седми път. Те спечелиха първото място с актив от 145 точки, следвани от лекоатлетите от Симеоновград със 111 точки и домакините от Ихтиман със 107 точки.
Шампионската титла бе защитена благодарение на отлични класирания в отделните дисциплини: 100 метра гладко бягане - сребърен медал за Кезим медов и бронзов за Георги Пашов; скок височина - злато за Иван Кривонозов с постижение 150 см и сребро за Благовест Ксотадинов с постижение 145 см; скок дължина - първо място за Кезим Медов 5.35 м, второ място за Георги Пашов, 2.31 м; тласкане на гюле - сребърен медал за победителя от миналата година Владимир Димитров. В щафетното бягане 4х100 метра лекоатлетите на СК “Левски” Ракитово в състав Светослав Стойчев, Кезим Медов, Иван Кривонозов и Георги Пашов се класираха на втора позиция.
Със 114 точки момичетата от Ракитово заеха четвърто място в крайното отборно класиране, но спечелиха приза “Най-перспективен отбор” на игрите. Принос за достойното представяне на отбора имат Ива Банцова - бронзова медалистка на 800 метра бягане; Александра Салкина - бронзова медалистка на скок дължина и щафетата, в която участваха Александра Салкина, Фатима Ахматова, Сузана Милева и Ива Банцова. Много добри резултати на игрите записаха и шестокласничките Илияна Пелева и Илияна Стоева.
СК “Левски” Ракитово отново е на лидерската позиция благодарение на учителите по физическа култура Стефан Сергев и Тодор Тодоров, както и на лекоатлетката от “Тракия” Пловдив Анелия Бошнова. Равносметката за клуба от 16-те Държавни игри на малките селища е 13 медала: 2 златни, 8 сребърни и 3 бронзови плюс златен медал за треньора и председател на клуба Тодор Тодоров.
Състезанието в Ихтиман е наблюдавала Радмила Станкевич, треньор в “Локомотив” Пловдив. Тя е изразила желание да вземе за проби в пловдивския клуб трима от най-добре представилите се лекоатлети от Ракитово - Иван Кривонозов, Георги Пашов и Казим Медов.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола