Велинград - online - Дъра-бъра с два чадъра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дъра-бъра с два чадъра
Публикувано 2011-07-26 08:49:57 от темпо

Две актриси със силно присъствие - Латинка Петрова и Елена Кънева на 21 юли изиграха на велинградска сцена своята авторска пиеса “Така не става”. “Творба, която сами написахме, сами изпяхме и сами изстрадахме. Но засмеем ли се заедно, ставаме много силни”, каза Латинка Петрова при поклона си на финала на спектакъла. Финал, белязан от нестихващи ръкопляскания от публиката, която сякаш не искаше да се раздели със смешно-тъжните диалози и песни и със заразяващите емоции на двете дами.

Сюжетът на “Така не става” следва формулата “дъра-бъра с два чадъра” - две жени, търсещи съпруг чрез обява, случайно се озовават на една и съща среща. И докато чакат и си представят “мечтания принц”, говорят и пеят за нещата от живота на обикновения човек в днешна България. Текстът е винаги актуален, защото актрисите-автори постоянно го променят според ситуацията. Така във Велинград примерът за “безнадеждна обява” придоби вида: “Гъбар от Велинград с “Трабант” търси съответна гъбарка”. Крайният извод остана “Любов по обява не става”, а публиката аплодира и обобщения като “Днес петната са горе, човекът е доле!”.
Спектакълът бе наситен с песни и танци, както и с актьорски превъплъщения: от скромна “Латинка в градинка” до Лотислава Мераклийска и от “Хубавата Елена” (спорно дали от Троян или от Троя) до Лепа Лена Страстоубийка. С музикалното оформление на пиесата отлично се справи велинградчанинът Костадин Филипов, водещ на новините в “Календар” по Нова телевизия.
“Тази вечер в залата има три звезди”, каза председателят на читалище “Отец Паисий” Цветан Котев. Актрисите върнаха комплимента към публиката - тя бе малобройна, което обаче не спря Латинка Петрова и Елена Кънева да раздадат целия си талант - така, както го правят истински големите актьори.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води