Велинград - online - Наши ученици спечелиха Европейска награда за предприемачество 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Наши ученици спечелиха Европейска награда за предприемачество
Публикувано 2011-07-26 09:35:35 от темпо

За пръв път ученици от Велинград, съвместно с техни колеги от още 3 страни, спечелиха Европейска награда за предприемачество. Младежите, които покориха първото място, са от СОУ “Васил Левски” - Велинград с ръководител г-жа Людмила Кьосова. Проектът, по който те работиха в продължение на една учебна година с партньори от Европа, е за европейска туристическа агенция. Така велинградските ученици стават и първите българи, които печелят Европейската награда за предприемачество.

Проектът се осъществява в рамките на програма “Предприятие без граници”. Самата програма стартира преди 4 години, като България беше сред пилотните страни участнички. Днес в нея участват над 30 страни от Европа, Африка и Америка и има сключени над 200 междунарони партньорства. Целта е младежите да създадат функциониращо международно бизнес партньорство -– продукт или услуга, което да бъде икономически приложимо в партниращите страни.
Всяка учебна година на национално и европейско ниво “Джуниър Ачийвмънт България” и “Джуниър Ачийвмънт Европа” връчват награда на учебна компания, която се е отличила с работата си в “Предприятие без граници”. До момента учебните компании от СОУ “Васил Левски” бяха отличени на национално ниво: за най-добър щанд през 2011 г. и със специални награди “Предприятие без граници” през 2010 г. и 2009 г.
Сега за първи път ученици от България получават награда на европейско ниво и то при конкуренция с други над 200 партньорства. Наградата е обща за 4 ученически компании - нашата, от Италия, Сардиния и Дания, които си партнират в обща европейска туристическа фирма за реклама. Нашата компания рекламира възможностите на общините Велинград и Ракитово в областта на различните видове туризъм - СПА, исторически, културен, алтернативен и др.
За да получат наградата, представителите на международното предприятие ще пътуват до столицата Осло в Норвегия, където от 4 до 7 август ще им бъде връчен специалният приз. За да се осъществи пътуването на президента на ученическата компания от СОУ “Васил Левски” Кристин Щерева, финансова помощ оказа народният представител от ГЕРБ Ангел Даскалов. Разходите за пътуването на ръководителката г-жа Л. Кьосова се поемат от програмата. Така Кристин Щерева и Людмила Кьосова ще имат възможността лично да получат първата Европейска награда за предприемачество - дълго чакана и подготвена с усилията на всички досегашни ученически компании в СОУ “Васил Левски” Велинград, които трасираха с натрупване на опит и знания пътя към големия международен успех.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България