Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.07.11
Публикувано 2011-07-26 09:37:29 от темпо

ГОРИВА С решение от 19 юли 2011 г. Община Велинград обяви обществена поръчка за доставка на горива за моторните превозни средства и дизелово гориво за отопление на общината и звената към нея. За първи път обществената поръчка за горива няма да бъде чрез открит конкурс, а по процедурата за договаряне без обявление. Мотивът за избор на процедурата е “постигане на оптимални благоприятни цени за определеното количество и възможно най-кратки срокове на доставка”.


ДЕЛО Делото срещу екскмета Стоян Дулев ще продължи в Окръжен съд - Пазарджик след августовската ваканция на съда - на 30 септември. През седмицата бяха представени експертизите на вещите лица. Според тях има драстични разлики между офертите на спечелилите 8-те обществени поръчки фирми и изплатените суми, тъй като в офертите не били включени ДДС и печалба за фирмата. Друга експертиза е показала, че построените метри подпорни стени не отговарят на заложените по проектите за Анезица и до ОУ “Г. Бенковски” във Велинград.

ИТАЛИЯ Велинградчанин с инициали В. А. ще бъде предаден на италианските власти. Решението е на Окръжен съд - Пазарджик от 19 юли и не подлежи на обжалване. Пред съда в италианския град Трани велинградчанинът ще трябва да отговаря по обвинения в укриване на крадени средства и източване на карти през банкови автомати.

СЕСИЯ Юлското заседание на Общински съвет - Велинград е насрочено за 28 юли, четвъртък. Обявеният дневен ред е от 20 точки, сред които са отчетите на общинската болница “МБАЛ-Велинград” и “паркинги и гаражи” ООД; отдаване на общински помещения за оплзавне; приемане на план-схема за газоснабдяване на Велинград; одобряване на маломерни паралеки през новата учебна година и др.

ПАРАЛЕЛКИ След поредното класиране се оказа, че училището с най-голям брой сформирани паралелки след 7-ми клас в Пазарджишка област е ПГИТ “Алеко Константинов” във Велинград. С пълни 8 паралелки велинградската гимназия изпреварва пазарджишката гимназия по икономика и мениджмънт, събрала ученици за 6 паралелки. Засега обаче отпада по една паралелка в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград и Сърница и в ПГГС “Христо Ботев”.

ДОРКОВО На 29 юли, петък, в центъра на Дорково ще бъде открит тазгодишният Международен фестивал за автентичен фолклор. Домакините са поканили 100 български и 7 чуждестранни фолклорни формации.

ОПАСНО Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) съобщи за опасност от доматен миниращ молец, който нанася сериозни поражения по насажденията от домати, патладжан, пипер, картофи и др. Стопаните, които открият такива поражения, трябва незабавно да уведомят инспекторите от отдел “Растителна защита” в ОДБХ - Пазарджик. Повредените зеленчуци не трябва да се изхвърлят преди да бъдат унищожени какавидите и гъсениците на молеца, за да се спре разпространението му.

БИБЛИОТЕКИ От 18 до 21 юли във Велинград се проведе обучение на обучители по програмата “Глоб@ални библиотеки”, които обсъждаха визията и управлението на съвременната биллиотека. За открития нов библиотечен информационен център в читалище “Отец Паисий” четете на стр. 5.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай