Велинград - online - Продрум Димов гостува с нова книга 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Продрум Димов гостува с нова книга
Публикувано 2011-08-02 08:22:15 от темпо

На 26 юли в залата на Градската художествена галерия велинградската общественост се срщна с автора Продрум Димов, член на Съюза на българските писатели. Поводът за срещата бе неговата нова книга “Размисли по големия път”.
Председателят на Литературен клуб “Никола Вапцаров” д-р Любен Атанасов откри срещата, определяйки Продрум Димов като най-популярен писател с най-много - повече от 30 издадени книги, от които 20 за деца.

Д-р Иван Симеонов, който е бил 5 години преподавател по български фолклор и литература в българското училище “Григорий Цамблак” в Молдова, представи твореца и неговата книга. “Размисли по големия път” е художествено-документална творба, събрала над 50 статии, очерци, интервюта, отзиви, рецензии, писани в периода 1991-2010 година.
В книгата са поставени важни въпроси за опазването на българската духовност и на светите за българина места в чужбина като къщата, в която е живял Любен Каравелов в Букурещ. Като цяло “Размисли по големия път” на Продрум Димов е един малък справочник на имена и събития, свързани с нашата култура и духовност.
Писателят Продрум Димов благодари за вниманието и уточни, че издадените книги са повече от 40 и вече е под печат следващата негова книга.
Главен експерт в дирекция “Култура, образование и вероизповедания” Юлиана Ковачева подари цветя на Продрум Димов от името на кмета на общината Иван Лебанов. Организатори на събитието бяха НЧ “Отец Паисий 1893” и Литературен клуб “Никола Вапцаров”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай