Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.08.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.08.11
Публикувано 2011-08-02 08:44:59 от темпо

ДЕКЛАРАЦИЯ От името на гражданския инициативен комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова прочете декларация пред Общинския съвет във връзка с вандализма, извършен на Централния гробищен парк на 7 юли 2011 г. В декларацията се настоява общината да обяви на сайта си договора с охранителната фирма, на която е възложила денонощна въоръжена охрана, а на видно място на гробищата да бъдат обявени телефони и лица за връзка, за да могат хората да подават сигнали.


МАЛОМЕРНИ Местният парламент одобри самостоятелните маломерни паралелки за учебната 2011/2012 г. Класове с по-малко от 18 ученика ще има в училищата в Света Петка, Пашово, Грашево, Медени поляни и Побит камък. Полудневни групи ще бъдат разкрити във филиалите на училищата в Магерово, Горно Бирково и Чолаково. Общината ще дофинансира маломерните паралелки с 20% от единния разходен стандарт за един ученик, което общо е около 89 000 лева. Съветниците записаха в решението, че при възможност сумата ще бъде увеличена с бюджета за догодина.

ОДИТ Приет бе докладът на независимия одитор на общинската болница “МБАЛ-Велинград” Орлин Бараков. Дружеството е приключило финансовата 2010 г. със загуба от 217 000 лева, а загубата от предходни години е 269 000 лева. През 2010 г. общинската болница е придобила дълготрайни материални активи на стойност 82 000 лева, има краткосрочни вземания от клиенти и доставчици за 409 000 лева. Собственият капитал на болницата към 31 декември 2010 г. е 992 000 лева.

“ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ” Съветниците не приеха баланса и отчета на “Паркинги и гаражи” ООД, в което участие има и общината. Икономическата комисия подложи на съмнение декларираните от управителя Иван Иванов активи и загуби. Първоначалната идея одиторите на общината да влязат в дружеството се оказа незаконосъобразна и бе решено да се сигнализират правоимащите органи в лицето на НАП за ревизия на “Паркинги и гаражи”.

ОРКЕСТЪР Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” ще продължи да репетира в бившата Ритуална зала в Старата община. Съветниците удължиха договора за безвъзмездно ползване на помещението с нови 5 години.

ОПС Съветниците упълномощиха кмета за сключи нов договор за отстъпено право на строеж с Муса Толупов от с. Абланица. Той е получил от общината ОПС през 1995 г. за срок от 5 години, но заради финансови и здравословни причини не го е реализирал. Въпреки спора за законосъбразността на решението съветниците го приеха с пълно единодушие.

ЗАМЯНА Отложена бе точката за замяна, предложена от кмета Иван Лебанов. Предложението бе общината да замени два свои имота за жилищно строителство на Юндола от по 450 кв.м. срещу две ливади на частни лица в местността “Бочва” по 1.100 дка. Според проекта ливадите ще се актуват като публичан общинска собственост и ще се отредят за паркинг и услуги. Съветниците пожелаха първо да бъдат направени оценки на предложените за замята имоти и едва тогава да вземат решение.

ВОДОПРОВОДИ Общинският съвет одобри исканията на два хотела за прокарване на водопроводи за топла минерална вода. Такъв водопровод с дължина 77.5 метра ще прокопае по ул. “Никола Вапцаров” фирма “Галан 89” ООД - Пазарджик. Право на присъединяване към съществуващ общински водопровод за минерална вода получи и “Лагуна Лукс” ЕООД - Бургас за хотел “Клептуза” в кв. Чепино.

“ОРФЕЙ” Съветниците отказаха да отпуснат 6500 лева за ремонт на покрива на блок “Орфей”, в който общината е съсобственик. През 2010 г. Общинският съвет е гласувал за същата цел 2000 лева от преизпълнение на собствени приходи, но де факто те не са изплатени.

ВАКАНЦИЯ През август Общинският съвет излиза във ваканция. Практиката досега показва, че и през отпускарския месец обичайно във Велинград се провежда извънредна сесия. Предстои да видим дали ще е така и в изборната година.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай