Велинград - online - Общината вече не дава на държавата без пари 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината вече не дава на държавата без пари
Публикувано 2011-08-02 08:45:48 от темпо

За първи път Община Велинград реши, че повече няма да отдава общински помещения на държавни служби безвъзмездно. Досегашната практика бе държавните институции като Районна прокуратура, “Социално подпомагане”, Регионална здравна инспекция да ползват общинската сграда на бул. “Хан Аспарух” (бившия общински битов окмбинат “Винчо Горанов”) без да плащат наем.

В последните месеци от мандата си настоящият Общински съвет реши да прекрати тази практика. Първо, защото във време на криза общината има нужда от средства. И второ, защото всяка от институциите ползва дадените от общината помещения, но всички вкупом отказват да се грижат за общите части като стълбища и покрив. За всеки посетител в сградата е видно, че тя не се стопанисва добре - олющени мазилки, мръсотия по стълбите, течащ покрив, който неполучаващата наеми община трябва да ремонтира за своя сметка.
Наскоро Общинският съвет отказа да даде за безвъзмездно управление помещения на Районна прокуратура - Велинград. На сесията на 28 юли същото се случи и с молбите на агенция “Социално подпомагане” и Регионалната здравна инспекция. Занапред държавните институции ще заплащат ползваните от тях помещения по минималните базисни цени на общината, включително и за идеалните части, за да имат ангажимент за тяхното стопанисване.
В този дух - общината да не отдава собственост безвъзмездно, са препоръките на Сметната палата, каза съветникът Тома Пачалов. Венко Бозев също настоя, че сградата трябва да носи парични дивиденти. Още повече, че преди време общината изгони от първия етаж наематели, които плащаха наем, за да даде помещенията за изграждане на офис на “Социално подпомагане” за хора с увреждания, какъвто обаче все още няма.
Такъв офис ще се прави, вече е спечелен европейски проект и неговото реализиране ще бъде през 2012 г., каза директорката на “Социално подпомагане” - Велинград Павлина Масларова.
Офисът ще е на първия етаж, за да е удобно за хората с увреждания, които години наред с мъка се изкачват по напълно непригодените за техните нужди стълби. Освен досегашните си помещения “Социално подпомагане” ще наеме и още три на четвъртия етаж в сградата за приемна на граждани. Тези помещения бяха преобразувани от публична в частна общинска собственост и ще се ползват от дирекцията до 31 декември 2018 г.
На четвъртия етаж 3 помещения ще наеме и Регионалната здравна инспекция - Пазарджик. Там ще има и помещение за ваксини и биопродукти, отделено с метална врата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай