Велинград - online - Газифицират Велинград до ноември 2012 г. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Газифицират Велинград до ноември 2012 г.
Публикувано 2011-08-02 08:46:37 от темпо

През ноември 2012 година Велинград ще бъде газифициран - такъв ангажимент пое пред Общинския съвет Ясен Христозов, директор на “Ситигаз България” за Пловдивския регион. На сесията си на 28 юли 2011 г. местният парламент прие план-схема за газоснабдяването на Велинград и така бе направена поредната крачка за осъществяване на решението за газификация, взето още през юни 2009 г.

Г-н Христозов разясни, че приетата план-схема е основа за детайлните работни проекти. Газопроводите ще бъдат положени изцяло в уличната регулация, ще се избягва преминаването през паркове и тротоари. Кога и къде ще се копае ще решава общината, която ще определи графиците и гаранциите за възстановяване на настилките. С приемането на схемата Велинград става приоритетен обект за газоснабдяване от “Ситигаз” и фирмата има готовност до 3 месеца да започне строителство, обяви Ясен Христозов.
Към днешна дата цената на “Ситигаз България” за газифициране на битовите абонати е 9.2 стотинки за киловат. Таксата за присъединяване е 336 лева и включва изграждане на отклонението от газопровода до сградата и замервателно табло. В зависимост от това дали абонатът има изградена вътрешна отоплителна инсталация се заплащат още между 2000 и 2500 лева.
Съветниците настояха за гаранции, че фирмата няма да копае през туристическия сезон и че ще възстанови в добър вид уличните настилки. Съгласувайки проекта за газификация, от “ВКТВ” искат едновременно при изграждане на газопроводите да се извърши и подмяна на старите водопроводи. Ясен Христозов подчерта, че ако “Ситигаз България” не спази определените от общината срокове и гаранции, то общината има право да поиска от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране отнемане на лицензията на фирмата за газифициране на Велинград.
Регионалният директор на фирмата посочи и точна дата - 15 ноември 2012 г., на която газифицирането на Велинград ще бъде факт. А още от тази зима “Ситигаз” ще предлага на най-нетърпеливите компресирана газ.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води