Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.11
Публикувано 2011-08-02 08:47:46 от темпо

ДЕФИЛЕ От 1 август 2011 г. дефилето Велинград - Варвара е затворено за движение заради ремонтни дейности. Маркирани са обходните маршрути за Пазарджик през Ракитово - Батак и за София през Юндола - Белово. По график пътят ще бъде затворен до 30 октомври 2011 г.


ИЗБОРИ На 3 август 2011 г. започват преговорите между политическите партии за определяне съставите на Общинската избирателна комисия и секционните комисии за местните и президентски избори, които ще се проведат на 23 октомври. През изтеклата седмица кметът Иван Лебанов издаде и заповедите, с които определи местата за обявяване на избирателните списъци на територията на община Велинград.

БАНЯ На 4 август държавното дружество “Специализирани болници за рехабилитация” ЕАД ще проведе търг за отдаване под наем на Кремъчна баня във Велинград. Търгът ще се състои в София, а началният месечен наем е 1100 лева. На предишния търг не се явиха кандидати да наемат банята.

ИЗЛОЖБА Откриването на новата спортна зала “Арена Армеец София” на 30 юли бе съпроводено с изложба на велинградския творец Борис Костов. Във фоайето на спортната зала Борис Костов показва копия от изработени от него купи, медали и отличия за олимпийски, световни и други първенства. Уникалната колекция ще остане в залата до 12 август тази година.

ПОМОЩИ От 1 август 2011 г. в Дирекция “Социално подпомагане” започна приемането на молби за енергийни помощи за зимата. За петте месеца от ноември 2011 до март 2012 г. одобрените за енергийни помощи ще получат по 289.60 лева. От 1 август до 30 септември се приемат и молби за еднократна помощ за първокласници в размер на 150 лева. Право на такава имат семейства с доход под 350 лева на човек.

ФЛАГ С дата 22 юли 2011 г. във фонда за финансово подпомагане на общините ФЛАГ е входирано искането на Община Велинград за кредит в размер на 2 318 060 лева. Парите от кредита ще се ползват за междинни плащания по проекта за ремонт и благоустрояване на парковете.

ПОЖАР В Долно Дъбево изгоря селскостопанска постройка, собственост на 53-годишен мъж. Огънят е причинил смъртта на крава с теле и 10 кокошки, изгорели са и 40 кв.м. покривна конструкция. Пожарникарите са успели да спрат разрастването на пожара, за който първоначалните данни сочат, че е възникнал заради неизправна електрическа инсталация.

НАТУРА От 15 до 30 юли на територията на община Велинград работи експертен екип на консорциума “НАТУРА България”. Специалистите се занимават с картиране и установяване на състоянието на природата в зоните, попадащи в европейската еко-мрежа НАТУРА. Работата им ще продължи през август и до края на март 2012 г.

“ЧЕПИНО” Всички формации на фолкларния ансамбъл “Чепино” към читалище “Св.св. Кирил и Методий” - Велинград участваха в предаването “От българско по-българско” по телевизия СКАТ. Оркестърът, певците и танцьорите представиха местния фолклор, за който разказа и етнологът от Историческия музей Георги Куманов.

БЛАГОДАРНОСТ Директорката на Националния дворец на децата Татяна Досова изпрати писмо до Община Велинград и кмета Иван Лебанов с благодарност за много добрата организация и чудесните условия за провеждане на тазгодишния международен фестивал “Дъга над Клептуза”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай