Велинград - online - Избирателят участва само в една подписка на кандидат за кмет и съветник 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Избирателят участва само в една подписка на кандидат за кмет и съветник
Публикувано 2011-08-09 10:06:03 от темпо

Въпреки че до изборите за кметове и общински съветници остават повече от 2 месеца, най-нетърпеливите независими кандидати вече събират подписки. За информация на гражданите ще припомним изискванията на Изборния кодекс за участие в такива подписки.

Независимите кандидати за кмет на община с до 50 000 жители, каквато е Велинград, трябва да съберат в своя подкрепа подписка с не по-малко от 500 подписа на избиратели. Независимите кандидати за общински съветници събират подписка с не по-малко от 250 подписа. Броят на хората, заявяващи предварителна подкрепа за независимия кандидат, е същият, какъвто се искаше и на последните местни избори през 2007 г.
Подписката се организира от Инициативния комитет, който издига и подкрепя съответния независим кандидат. За момента инициативните комитети не са регистирани, така че и събираните подписки все още не са официални.
В подписката избирателят посочва своите имена, постоянен адрес и ЕГН. Това са лични данни, за защитата на които отговаря съответният инициативен комитет.
Важно е избирателите да знаят, че имат право да се подпишат в подписката само на един кандидат за кмет и на един кандидат за общински съветник.
След като стартира законовата процедура и съберат нужния брой подписи, инициативните комитети на независимите кандидати ще внесат подписките в Общинската избирателна комисия. това става не по-късно от 32 дни преди изборния ден. От своя страна тя ще изпрати подписките за проверка в “Гражданска регистрация и административно обслужване”. Ако след проверката в подписката не останат нужният брой збиратели, регистрацията на независимия кандидат се заличава.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай