Велинград - online - Обжалват условните присъди 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обжалват условните присъди
Публикувано 2011-08-16 09:03:08 от темпо

Със заседание, продължило цял ден, на 9 август 2011 г. в Районен съд - Велинград приключи делото срещу Васил Ковачев и Андон Тошев, обвинени по чл. 158 а от Наказателния кодекс за набиране или принуждаване на непълнолетни да извършват полови сношения и блудствени действия. Съдът постанови условни присъди от година и половина за В. Ковачев и една година за А. Тошев с изпитателен срок от 4 години. Двамата ще трябва да платят обезщетения от по 2000 лева на засегнатите.

Цялото съдебно дело протече при закрити врата заради участието на шестима непълнолетни свидетели. Историята започна точно преди година, когато на 14 август 2010 г. полицията обяви, че по време на акция против разпространение на наркотици във Велинград са задържани трима мъже и една жена за участие в секс с непълнолетни. Случаят бе шумно раздухан, в етапа на досъдебното разследване също изтече обилна информация.
Условните присъди срещу В. Ковачев и А. Тошев са обжалвани веднага пред Окръжен съд - Пазарджик. Адвокатът на подсъдимите Николай Антов каза за в. “Темпо”, че ще се борят за оправдателни присъди и разясни защо обжалват решението на велинградския Районен съд: “Считаме, че в присъдата има непълноти, които ще послужат за нейното обжалване. Първо, не бе уважено наше искане и бе допусната непълнота в доказателствата. Второ, в съдебния акт са направени изводи, които противоречат на събраните по делото факти - един и същ свидетел при 3 разпита говори 3 различни неща досежно времето, когато е извършено деянието и така се нарушава така нареченото право на защита. Трето, нарушава се материалният закон - дори да се застане на позицията на непълнолетните, което подсъдимите категорично отричат, твърдяното от тях не може да се подведе под разпоредбите на чл. 158 а от НК и не се касае за “набиране”.
Очаква се присъдата да бъде обжалвана и от Районна прокуратура, тъй като прокурор Асен Палавеев е поискал за обвиняемите по-високо наказание от 3 години условно. Истината по делото най-вероятно ще се търси и на ниво Върховен съд.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води