Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.08.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.08.11
Публикувано 2011-08-16 09:16:37 от темпо

112 От 15 до 19 август 2011 г. всички повиквания на телефони 166, 160 и 150 в Пазарджишка област ще бъдат автоматично пренасочвани към телефон 112 - единния европейски номер за спешни повиквания. От Областната дирекция на МВР приканват при нужда гражданите на областта да звънят директно на номер 112. Сигналите към телефон 112 от Пазарджишка област се обработват от центъра в Кърджали.


ДОГОВОР На 9 август в Министерството на регионалното развитие кметът Иван Лебанов подписа договора по спечеления от общината проект “Светът е сцена, а ние сме актьори”. Оперативна програма “Регионално развитие” финансира проекта с 372 667 лева. Целта му е да създаде отличителна културна марка на Велинград с активно включване на гражданите в четири модула - театър, музика, кино и фотография плюс допълнителния модул “Николай Гяуров”. Осъществяването на проекта ще започне през 2012 г.

ТРАНШ От 15 август Българският червен кръст започна раздаването на втория транш хранителни продукти, помощ от ЕС. Тази път повече хора ще получат помощта. Досега тя се отпускаше само на социално слаби, които получават енергийни помощи. Занапред ще я получават и неосигурени майки или осиновители с месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, както и за отглеждане на дете с увреждания. Списъците на хората, които имат право да получат хранителните продукти, са изготвени от Агенция “Социално подпомагане”. За Велинград продуктите се раздават в пункта на БЧК до Общинския детски комплекс на ул. “Гоце Делчев”.

БИБЛИОТЕКИ Още две читалища в община Велинград се включват в проекта “Глобални библиотеки”. На 12 август Общинският съвет реши общината да участва като партньор в проекта, по който ще бъдат изградени библиотечни информационни центрове в читалище “Васил Левски 1904” в кв. Каменица и в читалище “Виделина 1946” в село Грашево.

ГАЛЕРИЯ През август Художествената галерия в Къщата на Цвета във Велинград показва картини от пленери. Това лято пленер нямаше, но посетителите могат да разгледат най-доброто от творбите, създадени от велинградски и гостуващи художници по време на пленерите през предишни години.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай