Велинград - online - Приятели от Бачево и Велинград на Филибелийска поляна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Приятели от Бачево и Велинград на Филибелийска поляна
Публикувано 2011-08-22 22:18:06 от темпо

Филибелийска поляна - прекрасно кътче от прекрасната Родопа планина. Красивата природа те омайва с обширните поляни, с иглолистните и широколистни дървета. От просторните ливади се носи омайващ аромат на различни билки и цветя - дъхавата мащерка, златния кантарион, прекрасните маргарити и всякакви горски цветя. А ароматните горски ягодки, прокрадвайки се из под листата, те привличат неустоимо да ги откъснеш, събрали цялото ухание на планината.

Ей, Богу, не можеш да устоиш пред тази гледка, усещайки мечтаното спокойствие, търсената самота, тишина, която те унася и влива жажда за живот, вдъхва ти свобода, мисъл, чувства. Кара те да си спомняш за предания и легенди, за приказки и песни, за фантастичните образи на самодиви и безстрашни хайдути. Пречупват се минало и настояще, приказни видения и реалност.
Родопа е всичко това и още нещо. А Филибелийските поляни над Юндола са едно от райските кътчета на божествената Родопа планина.
Тук, сред тази красота, се събраха да празнуват приятели от Велинград и Бачево. Бачевци връщаха визитата и по тяхно желание срещата се състоя на Юндола. Посрещнахме весели и жизнерадостни хора, а сияйните им лица излъчваха доброта без фалш и лицемерие.Бликаше радост от очите, а песните се лееха, лееха... Прекрасни хора на прекрасно място - това е истинско вълшебство.
На срещата се обмениха мисли, споделиха се мнения и предложения за бъдещето. Г-жа Райна Самарджиева разказа за работата им в Бачево: включили се в програма по еврофондовете и се надяват да спечелят около 300 000 лева. С тези пари ще оборудват клуб по всички изисквания, ще се обединят със съседни села, а на откриването ще поканят и нас - приятелите от Велинград. Много топло бе приветствието, което поднесе г-жа Самарджиева. От наша страна също имаше поздравления от г-н Витанов - организатор на срещата и от г-н Златев.
Специални поздравления и подарък получихме от нашия кмет Иван Лебанов. Г-н Лебанов, сърдечно благодарим за жеста, който направихте за нас - осигурихте ни превоза, а за нас това е много. Знайте, че стоим зад вас, а ако успеете да се преборите и да отворите баните, ще сме ви страшно благодарни - вярваме във вас.
Денят завърши с много песни, танци, веселие, сърдечни запознанства и разговори. Разделиме се с желание за нови срещи.
Венета Агова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България