Велинград - online - Общинските избирателни комисии започнаха работа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Общинските избирателни комисии започнаха работа
Публикувано 2011-08-22 22:45:26 от темпо

През изминалата седмица Централната избирателна комисия (ЦИК) назначи общинските избирателни комисии, които ще отговарят за провеждането на местните избори на 23 октомври 2011 г.

С дата 18 август ЦИК определи състава и длъжностите в 17-членната ОИК - Велинград. След проведените консултации между парламентарно представените партии и коалиции, за председател на ОИК бе определена Стоянка Гинчева от ГЕРБ. Местните политици не успяха да се споразумеят за постовете заместник-председател и секретар, тъй като и БСП, и ДПС настояваха за секретарското място. В крайна сметка ЦИК реши спора в полза на кандидата на ДПС и секретар на ОИК - Велинград ще бъде Мехмед Дживгов, който натрупа опит и в предишни мандати на ОИК. На заместник-председателското място в ОИК - Велинград ще бъде предложената от БСП Мария Манолева. В състава на комисията са още: Иванка Станчева, Симеон Копривленски, Александра Добрева, Атанас Коев, Величка Борикова, Цветанка Борикова, Георги Лазаров от ГЕРБ, Красимира Пачалова и Илия Тупев от БСП, Реджеп Мерджан и Ахмед Атипов от ДПС, Георги Иванов от Атака, Мария Спасова от Синята коалиция и Павлина Станчева-Ангелова от НДСВ.
На 16 август ЦИК назначи Общинската избирателна комисия в Ракитово с председател Катя Колева-Дузова. И в Ракитово не бе постигнато предварително съгласие за секретарското място. Според решението на ЦИК секретар на комисията става Магдалена Гатева, а заместник-председател Мария Арабова. Останалите 14 членове на ОИК - Ракитово са: Костадинка Янева, Ангел Русков, Ани Вандева, Искра Горанова, Соня Сестримска, Надежда Тодорова, Петя Ташева, Елена Божанова-Гърданова, Марияна Стоилова, Ели Трендафилова, Емилия Радкова, Али Трончев, Елена Попчева и Юлия Раданова.
Вече са определени и възнагражденията, които членовете на ОИК ще получат за работата си за периода от 19 август 2011 г. до 7 дни след обявяване на резултатите от изборите. Заплащането зависи от броя на секциите и в ОИК - Велинград председателят ще получи 400 лева, зам.-председателят и секретарят 360, а членовете на комисията по 340 лева. В община Ракитово секциите са под 50 и затова възнагражданията за председател, зам.-председател и секретар и за членове на ОИК съответно са 350, 315 и 298 лева. Според мнозина от членовете на ОИК заплащането не съответства на отговорната работа, с която са натоварени.
Във Велинград предстои тази седмица да бъде утвърдено разпределението на местата в секционните избирателни комисии. За резултатите от преговорите между политическите сили, започващи на 22 август, ще ви информираме в следващия брой.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай