Велинград - online - Край на договора с “ЕВКК”, “ВКТВ” поема цялата дейност 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Край на договора с “ЕВКК”, “ВКТВ” поема цялата дейност
Публикувано 2011-08-22 22:49:20 от темпо

На 19 август 2011 г. изтече договорът за съвместна дейност между общинското дружество “ВКТВ” и частната фирма “Евроводкомерс къмпани” (“ЕВКК”). Сключеният преди 8 години договор не бе продължен и занапред цялата дейност по поддръжка и стопанисване на ВиК системата в община Велинград се поема от “ВКТВ”.

Управителят на “ВКТВ” Ибрахим Бухов смята, че общинската фирма има наличната техника, за да се справи със задачите. Работниците, които досега са били на щат в “ЕВКК”, преминават във “ВКТВ”. Според г-н Бухов техниката, работната сила и познаването на проблемите на системата са гаранциите, че няма да има трусове.
В присъствието на управляващия “ЕВКК” Тянко Димов управителят на “ВКТВ” Ибрахим Бухов каза, че разчита г-н Димов също да поеме ангажимент да не пречи - това ще е помощ от страна на “ЕВКК”. “Аз поемам цялата отговорност. Досега отговорността се прехвърляше между двете фирми, сега тя няма да бъде размита”, каза Ибрахим Бухов и допълни, че ако има структурни промени, те ще са на следващ етап, а сега най-важно е да има приемственост.
На въпрос на “Темпо” дали при приключването на съвместната дейност двете дружества ще представят искания от Общинския съвет протокол, г-н Бухов отговори, че от комисия с председател заместник-управителя на “ВКТВ” Иван Пукнев е направен протокол по инвентаризационните описи. Но се оказало, че преди години, при предаване на дейността от “ВКТВ” на “ЕВКК”, не е бил направен приемо-предавателен протокол.
От “ВКТВ” не планират увеличение на цената на водата за Велинград и общината, която остава една от най-ниските в цяла България. Дейността на фирмата е обезпечена с техника, така че няма да се налагат разходи за закупуване на нова. Г-н Бухов подчерта, че ВиК системата е много амортизирана и проблемите са познати и ясни. Той се въздържа от прогнози и предпочете да премълчи очакванията си, тъй като до 2 месеца ще се види дали резултатите от самостоятелната дейност на “ВКТВ” ще са по-добри или по-лоши и тогава ще може да се говори с факти.
Попитахме управителя на “ВКТВ” дали обмислят бъдещ договор за съвместна дейност като досегашния с “ЕВКК”. Отговорът на Ибрахим Бухов бе едносричен, но категоричен: “Не”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води