Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.08.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.08.11
Публикувано 2011-08-22 22:52:40 от темпо

АФРИКА Г-жа Шийла Камерър, посланик на Република Южна Африка в нашата страна и председателят на Българската търговска промишлена палата Цветан Симеонов посетиха Велинград на 22 август. В програмата им бе включена среща с кмета Иван Лебанов за обсъждане на възможностите за чуждестранни инвестиции в развитието на СПА и културно-историческия туризъм.


ПРИСЪДА Районен съд - Велинград осъди общината да заплати 957 лева за имуществени вреди на собственик на лек автомобил, който през октомври 2005 г. е катастрофирал на ул. “Юндола”. Причина за произшествието е бил теч от водопреносната мрежа, заради който уличното платно е било заледено. Общината ще плати сумата плюс натрупаните лихви, а отговарящите за ВиК мрежата “ЕВКК” са наказани да платят 400 лева за адвокатски хонорар.

ДУПКИ През седмицата бяха “закърпени” дупките по ул. “Юндола”, която в момента е една от най-натоварените във Велинград, тъй като по нея минава целият трафик за София.

СЪБОР Тази година традиционният събор на Юндола няма да се проведе през август, както бе планирано. За събора е избрана дата 4 септември, неделя, когато ще е приключил спазваният от мюсюлманите обичай рамазан.

БИЛКИ До края на август Регионалната инспекция по опазване на околната среда - Пазарджик ще прави проверки на пунктовете за бране и изкупуване на билки в региона. Основно ще се проверява брането и изкупуването на зелен плод шипка, което е забранено и подлежи на глоби от 3000 до 5000 лева.

ТУРИСТИ Представители на туристическите дружества във Велинград се готвят да участват в отбелязването на Деня на туризма 28 август. Както всяка година, следвайки стъпките на Алеко Константинов, на тази дата туристите ще изкачат Черни връх.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай