Велинград - online - Топло посрещане и награди от Беларус 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Топло посрещане и награди от Беларус
Публикувано 2011-08-30 08:54:50 от темпо

Кметът на Гомел-Октябърской, Беларус, поканени за участие в празника на града Ансамбъл “Хемус” от Враца, Румяна Чавдарова от Силистра и нейните възпитаници, Юлиана Ковачева със солистите на велинградската вокална група “Караоке” Мария Пашова и Сонай Юсеин и малката надежда на ансамбъла към читалище “Методий Драгинов-1936” Ати Кисимова с ръководител Александър Пеев. От 19 до 21 август те се включиха и във фестивала “Кроки”, организиран от Дом на културата и неговия изпълнителен директор Александър Сарнавски - една изключително артистична личност.

Участниците от България имаха по три концерта всеки ден в различни населени места ,какт0о и в конкурсна програма за фестивала. Във всяко село бяхме посрещнати с пита с мед, с поздрави и песни от деца и възрастни, облечени в национални носии. Сърцата ни бяха стоплени от това посрещане, препълнените зали и букетите цветя ,които не успявахме да занесем със себе си. След концертите, бурните аплодисменти и бисове неизменно следваше богато приготвена трапеза с национални ястия. Топли хора с широко отворени сърца за нашата култура, за нашите деца!
Фестивалът бе открит с интересен жребий. Участниците се състезаваха в категории вокални изпълнители, ансамбли, хореография (ансамбли и солови изпълнения). Залата на Културния дом грееше от красива украса, участници от 5 страни - България , Беларус, Украйна, Молдова, Русия и изключително компетентно жури от 7 души, които бяха много прецизни в оценките си, а в рамките на фестивала провеждаха и майсторски класове, на които всеки желаещ можеше да се обучава.
В конкурсната програма Мария, Сонай и Ати изпълниха по три песни - две с фолклорно звучене и една по избор.И тримата взеха втори места в категориите си, което е изключителен успех. Мария Пашова стана носител на приза “Младата надежда на фестивала”, а Ати Кисимова получи приз за съхраняване на националните традиции. Освен наградите донесохме в България и топлината от посрещането, хилядите усмивки и обич, които ще пазим дълго в сърцата си.
От сърце благодарим на кмета Иван Лебанов за оказаната помощ,за да представим достойно Велинград далече зад границите на България.
Юлиана Ковачева, Александър Пеев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай