Велинград - online - Шийла Камерър, посланик на Южна Африка: Искам Южна Африка да научи повече за Бъл 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Шийла Камерър, посланик на Южна Африка: Искам Южна Африка да научи повече за Бъл
Публикувано 2011-08-30 09:13:42 от темпо

“Искам Южна Африка да научи повече за България и повече мои сънародници да видят красивите кътчета на вашата страна, каквото е и Велинград”. Това каза при първото си официално посещение в нашия град г-жа Шийла Камерър, посланик на Република Южна Африка в България.

На 22 юли 2011 г. г-жа Камерър, придружавана от председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, се срещна с кмета на община Велинград Иван Лебанов. Теми на разговора бяха минералните води, езерото Клептуза и проектите, по които работи общината. В срещата участва и главният архитект Тодор Енев, а г-жа Камерър получи пълен списък на всички общински инвестиционни проекти. Гостенката прояви интерес и към подготовката за местните избори и броя на кандидат-кметовете.
“Когато споделих пред близките си, че ще ставам посланик в България, моята племеница възкликна “Аз имам приятел българин”. В Южна Африка има около 20 000 българи. Сега страната ви е малко позната за моя народ. За някои разстоянието между двете страни е голямо.Аз казвам, че това не е така. Затова и основната ми цел е да направя България по-популярна в моята родина. При нас има много плажове в, Южна Африка се произвеждат и различни спа продукти, но ние нямаме вашата минерална вода и това е ново и много интересно за мен”, каза Шийла Камерър. Според нея първо трябва южноафриканците да дойдат като туристи, а след това може да има и инвестиционен интерес от тяхна страна.
Гостите се разходиха из центъра на Велинград, посетиха обекти на културно-историческия туризъм като крепостта Цепина и уникалната високопланинска спортна база Белмекен.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай