Велинград - online - Подписка настоява да спре трафикът на камиони по “Н. Вапцаров” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Подписка настоява да спре трафикът на камиони по “Н. Вапцаров”
Публикувано 2011-08-30 09:17:27 от темпо

Подписка с 234 подписа на живеещи на улица “Никола Вапцаров” бе внесена в Община Велинград на 22 август. Тя е адресирана до кмета Иван Лебанов и до КАТ - Велинград и има едно искане: да се спре трафикът на камиони по улица “Никола Вапцаров”.

Участниците в подписката сочат, че улицата е забранена за движение на камиони със съответния пътен знак В4, поставен в началото на “Н. Вапцаров” на кръстовището при Автогарата и в края при гара Чепино. Този знак обаче не се спазва от водачите на камиони, а КАТ не налага глоби на нарушителите.
Негативите от неспазването на знака за живеещите на “Н. Вапцаров” са много: денонощен трафик на тирове, бетоновози, самосвали, цистерни; разбита улица; материални щети по къщите заради силните вибрации; нарушаване на спокойствието и съня на хората; страх за децата; замърсен въздух и изгорели газове. Всичко това кара гражданите да настояват тежкотоварният трафик да минава там, където му е мястото - по околовръстното шосе на Велинград. То е оставено на самотек повече от 20 години, но се уморихме да търпим негативите от това и се надяваме да се вземат адекватни мерки за удовлетворяване на искането ни, пише в подписката.
Адекватните мерки са в правомощията на общината и полицията. Общината е поставила забранителните пътни знаци и така е изразила волята си по ул. “Никола Вапцаров” да не преминават камиони. За контрола отговаря КАТ и ако двете институции намерят формулата да си сътрудничат, ще се намери и решение на проблема на живеещите на улицата. Част от решението е абсолютно наложителният ремонт на Околовръстното, защото ако то е в добро състояние, трафикът на тежкотоварни автомобили ще се пренасочи по това шосе. Но докато и ако ремонтът стане факт, щом има знак, той трябва да се спазва. Очакваме и официалните реакции на общината и КАТ във връзка с гражданската подписка.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола