Велинград - online - Партиите разпределиха 443 места в 53 СИК 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Партиите разпределиха 443 места в 53 СИК
Публикувано 2011-08-30 09:21:49 от темпо

На 22 август се проведоха консултациите между парламентарно представените политически сили за състава на секционните избирателни комисии (СИК). Участваха упълномощени представители на ГЕРБ, ДПС, БСП, Синята коалиция, Атака и НДСВ.

На територията на община Велинград ще гласуваме в общо 53 секции плюс една мобилна секция, в която хората с увреждания ще могат да дадат своя вот в дома си с помощта на така наречената подвижна урна. Решено бе в 39-те секции с над 500 избиратели комисиите да наброяват 9 членове, а в останалите 17 с по-малко от 500 избиратели - 7 членове. Така общият брой на членовете на СИК стана 443.
Спазвайки квотния принцип, политическите сили се договориха, че ГЕРБ ще има в секционните комисии 217 представители, Коалиция за България - 87, ДПС - 65, Атака - 43, Синята коалиция - 22 и НДСВ - 9. От страна на НДСВ бе направено предложение техните представители да са 12, колкото били избирателните райони в общината. Тъй като законът не дава ясна дефиниция на “избирателен район”, броят на местата остана според определените квоти.
ГЕРБ ще има 26 председателски места в секционните комисии, Коалиция за България - 11, ДПС - 7, Атака - 5, Синята коалиция - 3 и НДСВ - 1 място.
От Синята коалиция подадоха жалба до Централната избирателна комисия и до кмета на Община Велинград като организатор на преговорите между политическите сили за състава на СИК. Жалбата е във връзка с участието на Стоянка Гинчева като представител на ГЕРБ в преговорите. Според сините като председател на Общинската избирателна комисия Стоянка Гинчева е длъжностно лице и като такова не може да участва в преговори между политически сили. Засега няма решение на ЦИК по жалбата.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола