Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.08.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.08.11
Публикувано 2011-08-30 09:26:04 от темпо

ДУХОВАТА МУЗИКА Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” направи поредното си турне в съседна Гърция. Преди заминаването музикантите усилено репетираха, включително на новото игрище в парка на Вельова баня, за да са готови за представянето на фестивала в Синтос и концертите в близките селища. Заедно с оркестъра за Гърция пътува и заместник-кметът Георги Янчев.


ИЗВЪНРЕДНО Общинският съвет проведе втора извънредна сесия през отпускарския август. 20 съветници се събраха на 26 август, за да гласуват решение, с което удължиха договора на дирекция “Социално подпомагане” за безвъзмездно ползване на третия етаж от общинската сграда на бившия битов комбинат “В. Горанов”. Съветниците преобразуваха помещенията от публична в частна общинска собственост, а срокът на ползване бе удължен до 2018 г. Това ще позволи на дирекция “Социлано подпомагане” да кандидатства по проекти с европейско финансиране.

ТУРИЗЪМ Приходите от туристическия данък в общинската хазна за първото шестмесечие на 2011 г. са общо 104 783 лева. Сумата е по-голяма в сравнение със същия период на 2010 и 2009 г., когато общината е събрала съответно 92 647 и 90 625 лева. Парите от туристическия данък продължават да постъпват неритмично и не от всички туристически обекти. Според отчетените приходи за пoлугодието най-силен за туризма е бил месец май, когато са внесени 25 742 лева от туристически данък, следван от януари с 21 852 лева и март със 17 093 лева. През първия летен месец юни приходите са 13 020 лева.

НАРКОТИЦИ На 2 септември ще бъде представена нова инициатива по програмата на общината за борба с наркотичните вещества. В 6 училища във Велинград и Драгиново ще бъдат обучени деца на възраст от 14 до 18 години, които заедно с педагогическите съветници и социални работници ще информират своите връстници за вредите от наркотиците. Ще бъде издадено и помагало по темата, което ще се ползва в училищата.

ПРЕГЛЕДИ През септември Община Велинград заедно с екипи от столицата отново ще организира безплатни медицински прегледи, съобщи заместник-кметът Дияна Кехайова. На 11 и 12 септември в Асфалтова база и Анезица ще се проведат прегледи за СПИН, ХИВ и болести, предавани по полов път. В Дома за възрастни хора “Ела” специалисти ще преглеждат за оспеопороза, а в Дневния център за хора с увреждания ще бъдат организирани платени прегледи за остеопороза с такса 5 лева. Датите на прегледите за оспеопороза ще съобщим допълнително.

ТЕРРА БЕСИКА На 26 август в Ракитово се проведе финалната среща по проекта на общините Ракитово и Батак за създаване на местна инициативна група по Програмата за развитие на селските райони. Отчетени бяха постигнатите резултати, сред които е и разработването на стратегия за местно развитие на територията “Терра Бесика”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води