Велинград - online - Биомаса център ще предлага гориво на бъдещето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Биомаса център ще предлага гориво на бъдещето
Публикувано 2011-09-06 08:37:19 от темпо

Наричат биомасата “горивото на бъдещето на цени от миналото”. Възлагат й надеждата, че това е най-перспективният енергиен носител от всички възобновяеми енергийни източници в България. Специалистите смятат, че използването й е най-ефективният начин отпадъците да работят за хората.

На 1 септември във Велинград бе открит първият биомаса център, а това гарантира възможността тук и сега да проверим дали горните твърдения са верни и могат да променят в положителена посока бита ни. Новият биомаса център е с адрес бул. “Съединение” 49и и е част от познатия магазин на фирма “Велитерм” с президент Костадин Шулев. Центърът е един от многото, които фирма “Ерато” открива през последните години на територията на цяла България.
“Биомасата е гориво, което е алтернатива на конвенционалните горива, но в същото време екологично чисто и не нанася никакви вреди на околната среда. Няма цепене на дърва - предлагаме напълно автоматизирани съоръжения, при които човешката намеса е сведена до нула”, каза Костадин Шулев, изтъквайки че са пионери в тази област и така прокарват пътя на бъдещето.
Кметът Иван Лебанов, който присъства на откриването и преряза лентата на биомаса центъра заедно с инж. Марин Маринов - изпълнителен директор на “ЕРАТО” АД, сподели, че при посещението си в Банско е станал свидетел как част от града се отоплява с биомаса, като изкупуват наши дървесни отпадъци. Той припомни, че преди 2 г. предложи на общински парцел до болницата да бъде развито подобно производство, но по редица причини това не стана. “Имаме дървесината и съм убеден, че във Велинград можем да произвеждаме енергия от дървесни частици”, подчерта кметът.
Новият биомаса център ще предлага основно автоматизирани съоръжения за оползотворяване на биомаса - котли, камини и радиатори , както и различни видове биогорива - дървесни пелети, енергийни дървесни трески, костилки от плодове и др.Потенциалните клиенти могат да получат професионална консултация, да видят как функционират съоръженията, да пресметнат икономическата изгода и да си изберат най-подходящия вариант. Част от комплексното обслужване е и това, че биомаса центърът изпълнява и ролята на оторизиран сервиз.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води