Велинград - online - Връстници ще обучават връстници за вредата от наркотиците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Връстници ще обучават връстници за вредата от наркотиците
Публикувано 2011-09-06 08:39:11 от темпо

От 2 септември в продължение на 20 месеца в 6 училища на територията на Велинград и Драгиново ще се реализира проектът “Моят живот - моя отговорност”. Той е насочен към младежите от 14 до 18 години и цели да противодейства на употребата на наркотици.

Проектът бе представен пред директори, педагогически съветници и учители на 2 септември в голямата зала на общината от заместник-кмета Дияна Кехайова, председателя на фондация “Социални практики в общността” Златка Ангелова и ръководителя на проекта Дима Пеева, директор на Центъра за обществена подкрепа във Велинград.
В проекта са включени трите професионални гимназии - по горско стопанство, дървообработване и икономика и туризъм и средните общообразователни училища “В. Левски” и “Св.св. Кирил и Методий” във Велинград и “Методи Драгинов” в Драгиново. 24 ученици от тези учебни заведения, 6 специалисти и 1 социален работник ще бъдат обучени, за да могат след това те да станат обучители на своите връстници. Когато връстници обучават свои връстници, посланията ще бъдат по-разбираеми и достъпни, каза Д. Кехайлова, която накратко представи и общинската програма за борба с наркотичните зависимости.
Задача на проекта е и създаването на сборник от 36 теми, посветени на методите за преодоляване на различните рискови фактори, свързани с наркотиците. Това учебно пособие ще може да бъде използвано от всички училища в общината и ще има траен ефект.
Проектът предвижда още консултации със специалисти, анкети, изложби, дискусии, лекции. Информационни материали ще бъдат качени и на сайта на община Велинград с възможност за задаване на въпроси и получаване на съвети.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България