Велинград - online - Готова е стратегията за “Терра Бесика” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Готова е стратегията за “Терра Бесика”
Публикувано 2011-09-06 08:40:57 от темпо

Със заключителна среща на 28 август 2011 г. приключи 20-месечната работа по проекта на общините Ракитово и Батак за създаване на Местна инициативна група (МИГ). Проектът “Придобиване на умения и постигане на обществена активност на територията на Ракитово и Батак за потенциална МИГ в селските райони” стартира на 28 декември 2009 г. с финансиране от Европейския земеделски фонд. На финала вече са факт сформирането на МИГ и новата Стратегия за местно развитие за територията на двете съседни общини, наречена “Терра Бесика”.

Повече за работата по проекта разказа Ема Енчева, а Свилен Топчиев представи структурата на новата МИГ, съставена от 20 организации от двете общини. В МИГ имат квотно представителство публичният, гражданският и бизнес-секторът. От публичния сектор участват представители на общините, от гражданския на 7 организации и сдружения, а от бизнеса - 11 фирми.
МИГ се ръководи от върховен орган - Общо събрание и от 9-членен Управителен съвет. Председател на УС е Свилен Топчиев от сдружение “Суткя” Ракитово. Представители на гражданската квота са Васил Вранчев от Туристическо дружество “Баткьовци” Батак и Пламен Киселов от читалище “Просвета” Костандово; на общините - кметът на Ракитово Емилия Еленкова и зам.-кметът на Батак Георги Харизанов; на бизнеса - Николай Проданов от “Екодеми” ООД, Мария Мирова “Маги торг”, Петя Чолева от ЕТ “Анна-Бел”, Тодор Белев от ЕТ “Лена” Дорково. Членове на Контролния съвет на МИГ са: Анна Божкова от РПК “Стефан Добрев”, Георги Захариев от “Деймос” и Александър Допчев от ЕТ “Дал-МП”.
Росица Джамбазова представи Стратегията за местно развитие, чиято основна цел е формулирана така: територията “Терра Бесика” да се превърне в обновено привлекателно място за живот, със съхранена и чиста природа, с конкурентноспособна и диверсифицирана икономика. Стратегията има два приоритета: първо, развитие на конкурентен бизнес и ефективно земеделие и второ, подобряване стандарта на живот при опазване на околната среда, селския пейзаж и местната културна идентичност.
Предстои МИГ да представи стратегията пред Министерството на земеделието и храните. Ако тя бъде одобрена, финансирането на заложените в стратегията мерки може да бъде на стойност до 2 милиона евро.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай