Велинград - online - Първият хипермаркет във Велинград отвори врати 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първият хипермаркет във Велинград отвори врати
Публикувано 2011-09-06 08:58:30 от темпо

Точно в 8 часа на 1 септември първите и най-нетърпеливи клиенти на първия хипермаркет във Велинград прекрачиха вратите на “Лидъл”. Минути преди това пред магазина се състоя официалната церемония по откриването. Отец Антон извърши тържествения водосвет, а кметът на общината Иван Лебанов връчи папка с Акт 16 за обекта на изпълнителния директор на “Лидъл България” Милена Драгийска.

Речите бяха кратки, но емоционални. Г-н Лебанов сподели задоволството си, че занапред велинградчани и жителите на общината няма да ходят да пазаруват по големите градове, защото голям магазин вече има и тук. Той благодари за решението веригата “Лидъл” да отвори магазин във Велинград лично на велинградчанката Милена Драгийска - дъщеря на лекарската фамилия Вили и Емил Драгийски. Благодарности имаше и за строителната фирма, която успя в рекордно кратки срокове да предаде обекта.
Милена Драгийска не скри вълнението си, че тук е “у дома” и сподели, че дори когато заради редица пречки строежът се бавеше и хората са я спирали и питали кога “Лидъл” ще бъде открит, е чувствала тяхното доброжелателно отношение. Тя също благодари - на община Велинград за оказаната помощ и съдействие във всички етапи от изграждането на магазина и на строителите за бързата и качествена работа. И подчерта, че “Лидъл” създава работни места и гарантира на своите клиенти отлично качество на добри цени.
“Лидъл” във Велинград е 49-тият магазин от германската верига в България. В същото време е първият хипермаркет на голяма верига в нашия град. По този повод главният архитект на общината Тодор Енев припомни как преди години откриването на многозвездния хотел “Двореца” доведе до бум на хотелите във Велинград и това изцяло промени облика на курорта. Вероятно “Лидъл” също ще “повлече крак” и в близко време във Велинград ще дойдат и други търговски вериги, които вече са заявили интерес и намерения.
Тук е мястото да припомним и проведената преди година анкета с туристи по време на международната туристическа борса “Ваканция и СПА Експо” в София. Тази анкета показа, че една от критиките на туристите, посетили Велинград, бе именно липсата на подобен хипермаркет.
На откриването на “Лидъл” липсваха познатните батални сцени и ръкопашни хватки на клиенти в битка за евтини стоки. Напротив - първите посетители на магазина във Велинград пазаруваха спокойно и с видим интерес. А дали занапред велинградчани ще купуват в кварталния магазин, в складовете или в “Лидъл”? Важното е, че вече имаме по-голям избор, а дано и по-достъпни цени.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води