Велинград - online - Предизборен събор на Юндола 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предизборен събор на Юндола
Публикувано 2011-09-06 09:09:05 от темпо

Една от големите атракции на ежегодния събор на Юндола са пехливанските борби, а в година на избори неизменно точно тук са особено видими и друг вид борби - предизборните. На 4 септември 2011 г. предизборният дух на събора личеше на всяка крачка.

На поляните на Юндола дефилираха поредица от кандидати. Тук беше евродепутатът и кандидат за президент от БСП Ивайло Калфин, придружаван от Весела Лечева, чието име е най-спряганото за вицепрезидентското място в двойката. На Юндола дойде народният представител от ГЕРБ и кандидат за кмет на община Велинград от същата партия Ангел Даскалов заедно със заместник-областният управител Ваня Минкова. Настоящият кмет на община Велинград Иван Лебанов бе не само домакин на събора, а и ясно заяви амбициите си за нов мандат в речта си на откриването. На Юндола бяха и доста голям кандидати за общински съветници и кметове на села, които също използваха възможността за неформални срещи с електората.
Официалното откриване на събора тази година бе на нетрадиционно място - пред кметството, на разклона. Поздрав към присъстващите отправи кметът Иван Лебанов, който честити на мюсюлманите празника Шекер байрям и открои добрите взаимоотношения между хората в общината, изповядващи различни религии. Ивайло Калфин също се обърна към множеството с пожелание за хубави родови срещи и все така хармонично съжителство.
Сред официалните лица на откриването бяха заместник-кметовете Дияна Кехайлова, Георги Янчев и Исмет Бабучи, но отсъстваше Валентина Цветанова. Направи впечатление и отсъствието на официални лица от ДПС. Силно бе “спортното” и шампионско присъствие: Весела Лечева, Георги Мърков и Александър Томов. Сред официалните гости бе съобщен и внукът на Тодор Живков - Тодор Славков.
Част от тазгодишната програма на събора бе засаждането на дръвчета пауталия, в което се включиха повечето от официалните гости. Дръвчетата бяха засадени непосредствено до Ски училище “Лебанов”, след което започна и фолклорната програма. Централно място в нея отново се падна на обичания народен певец Янко Неделчев.
И тази година уличното платно, което в неделя бе супернатоварено, бе превърнато в огромна сергия, а поляните бяха превзети от люлки, надуваеми замъци, скари, чевермета и паркирани сред зеленината автомобили. Гостите на събора отново бяха хиляди и всеки намери своя начин да се забавлява и весели.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола