Велинград - online - Тръгва и ремонтът на пътя Юндола - Разлог 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тръгва и ремонтът на пътя Юндола - Разлог
Публикувано 2011-09-06 09:13:26 от темпо

След години чакане, писма от бизнеса и недоволство на гражданите, пътуващи по отсечката Юндола - Разлог, на 2 септември 2011 г. ремонтът на пътя започна. В Разлог първа копка направиха министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, подчертавайки голямото значение на този пътен участък за развитието на туризма в региона и връзката с Гърция откъм граничния пункт “Илинден”.

Общо 110 километра ще бъдат ремонтирани с 32 милиона лева. Срокът на проекта, който ще се изпълнява от сдружение “Роудс 2009” с водещ партньор австрийската фирма “Алпине Бау”, е 24 месеца. Проектът включва ремонт на 4 участъка по трасето Юндола - Разлог - Банско - Гоце Делчев - Садово. Първият участък Юндола - Разлог се съфинансира от Европейската инвестиционна банка и държавния бюджет, а останалите - изцяло от бюджета.
Ремонтът предвижда поставяне на хоризонтална и вертикална маркировка, асфалтиране, поставяне на предпазни огради и парапети, хидроизолации и др.
Сред официалните лица, присъствали на първата копка, бяха заместник-областните управители на Пазарджишка област Ваня Минкова и Дафинка Семерджиева и началникът на Областното пътно управление Анета Кечева. Ремонтът на участъка Разлог - Юндола ще има безспорни ползи за Велинград и общината, особено в областта на туризма и икономиката. Засега не са обявени намерения за затваряне на пътя, докато вървят ремонтите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води