Велинград - online - Винаги желани гости в Синдос 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Винаги желани гости в Синдос
Публикувано 2011-09-13 11:30:13 от tempo

“Това е едно от най-успешните ни турнета”, казват за наскоро приключилата визита в гръцкия град Синдос ръководителите на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев” Димитър Лазаров и Биляна Масларова.
В градчето, което е предградие на Солун, се проведе 14-ият фестивал на младежките духови оркестри с участието на музиканти от Португалия, Полша, Гърция и България, представена единествено от велинградския състав.

Нашият оркестър е бил уникален, защото само той е с мажоретен състав и определено е спечелил най-силните аплодисменти от страна на публиката. Изнесли са три самостоятелни концерта в селищата Синдос, Нова Малгара и Халастра, а кулминацията на турнето е бил концертът на велинградчани в самия център на Солун, на площада, носещ името на величия Аристотел. Подобна изява е имал само българският оркестър, преминал на парад по главната улица на Солун. Организаторите са съставили програмата на фестивалните изяви по такъв начин, че велинградчани да закриват всеки от концертите, тъй като тяхното изпълнение е било най-очакваното от публиката. Това означава допълнителна умора за музикантите и мажоретките, но те са се справили блестящо.
Блестящо е било и участието на велинградчани в специалното шоу за закриване на фестивала, което се е провело на стадиона в Синдос. Тук нашите музиканти са били единственият танцуващ оркестър, благодарение на усилената подготовка, която направиха във Велинград в дните преди фестивала.
Наши музиканти са се отличили и в сборния фестивален оркестър с участници от всички състави, който е изпълнил част от Четвъртата симфония на Чайковски. В заключителния концерт на стадиона оркестърът е представил българска народна музика, а начело на мажоретките е била Мирослава Янчева в българска народна носия и знаме.
“Правя сравнение с предишни турнета и оценявам, че е постигнато много” - това е професионалното мнение на диригента Димитър Лазаров. А Биляна Масларова допълва факта, че организаторите на фестивала в Синдос имат традиция всяка година да канят нови състави, за да предложат нещо ново на публиката, но за музикантите и мажоретките от Велинград правят изключение и казват, че те са винаги желани гости.
Благодарностите на г-н Лазаров и г-жа Масларова са към община Велинград, която осигури и финансира транспорта и към зам.-кмета Георги Янчев, който бе част от нашата делегация; към лекаря на оркестъра д-р Иван Костадинов, към преводача Костадин Коев и към всички музиканти и мажоретки за проявенотомайсторство и старание.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води