Велинград - online - Поетесата Христина Димова: Два дни живях като в приказка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Поетесата Христина Димова: Два дни живях като в приказка
Публикувано 2011-09-13 11:33:16 от tempo

Тазгодишното 16-то поред издание на международния музикален фестивал “Пирин фолк” донесе 5 награди на поетесата Христина Димова. “Два дни и половина живях като в приказка”, казва Христина Димова и в гласа й още звучи неизразима радост. По професия тя е начална учителка, печелила е много награди от национални литературни конкурси, член е на Съюза на българските писатели, поезията й е позната и обичана от мнозина.
А сега вече Христина Димова доказа по безспорен начин силата си в още едно изкуство - създаването на текст за песен, което изисква много усет не само към словото, а и към музиката.
В конкурса за авторска песен втора награда от “Пирин фолк 2011” спечели песента по текст на Христина Димова “Самодивска невеста”, изпълнена от Румен Малинов. Само три точки не достигнаха за първото място, но списъкът с наградите продължава.
На трето място журите под председателството на Стефан Драгостинов класира песента “Нощ над Свети Врач” в изпълнение на Жан Шейтанов и отново по текст на Христина Димова. Тази песен спечели и специалната награда на медийното жури на фестивала.
Особено ценно е мнението на зрителите, а те определено харесват текстовете на ракитовската поетеса: песента “Мелнишка сватба”, изпълнена от Благовест Борисов, спечели две втори места - от гласуването на публиката и от зрителските есемеси. А песента “Задявка”, изпята от Полина Стайкова, бе избрана от сръбската телевизия “Belle ami” и така спечели една от международните награди.
Христина Димова участва със 7 свои авторски песни и е изключително благодарна на музикалния директор на фестивала Валентин Пензов, който я е свързал с авторите на музика и певците. “Голямо благодаря на г-н Пензов за възможността да изживея участието и успеха на такъв голям фестивал”, споделя Христина Димова.
През 2010 г. песента “Мъжко хоро” в изпълнение на Ваня Кудева и Румен Маринов спечели наградата на публиката на “Пирин фолк”. Текстът на песента е адаптация на Христина Димова. Тазгодишният успех е още по-голям, така че амбицията за догодина също расте - първото място на “Пирин фолк 2012” очаква кой ще го покори и нека пожелаем на Христина Димова да напише най-хубавия си текст и да го спечели.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води