Велинград - online - Най-малко деца в първи клас от години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Най-малко деца в първи клас от години
Публикувано 2011-09-13 11:50:10 от tempo

Всички училища в община Велинград се стягат за първия звънец на 15 септември, а най-трескава е подготовката в 24-те класни стаи, които ще посрещнат първокласниците. През новата учебна година ще има 24 паралелки, в които ще се обучават всичките 445 първолаци. Броят на децата в първи клас е най-ниският през последните години: през 2008 г. са били 490, през 2009 - 447, през 2010 - 459.

В общинските училища през тази учебна година ще има общо 206 паралелки, в които ще учат 4130 ученици. В това число са и 97 деца със специални образователни потребности, въпреки че има още много да се желае по отношение на достъпната за тях среда.
Целодневно ще се обучават 336 първокласници и 279 второкласници, като за всички тях в училищата ще има осигурено и хранене. Както всяка учебна година, общината отделя средства за дофинансиране на маломерни паралелки - без тяхното съществуване част от училищата по селата отдавна трябва да затворят врати. Такива паралелки ще има в 15 училища и за тях общината ще осигури 34 739 лева. С други 96 728 лева ще се дофинансират полудневните групи за обучението на 6-годишните в детските градини. За да бъдат учебните заведения готови за първия учебен ден, през лятото бяха извършени най-належащите ремонти. Предвидената за всички училища сума бе 86 503 лева, но не всички ремонти са започнати и завършени, както сочи справката от Общинска администрация. Сред по-големите вече приключили ремонти са основното обновяване на кухнята и столовата в ОУ “Неофит Рилски” във Велинград за 28 500 лева; ремонт на тоалетните в училището в Кръстава за близо 10 000 лева; ремонт на физкултурния салон в училището в Грашево за 7930 лева и поставяне на теракота и фаянс в училището в Бирково за 4639 лева.
Първият звънец за новата учебна година ще бие в 9.30 на 15 септември. Успех на първолаците, както и на всички ученици и учители!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води