Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13. 09. 11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13. 09. 11
Публикувано 2011-09-13 11:52:49 от tempo

АВИОБОРБА Сутринта на 9 септември в района над Стража бе проведена авиоборба срещу гъсеницата “борова процесионка”, която е един от най-опасните вредители по иглолистните дървета. Акцията бе част от есенната кампания на Изпълнителната агенция по горите, при която горските насаждения се третират с биологични препарати за растителна защита. Препаратите са безвредни за хората и животните, но са важни за дървесните видове, уверяват от ИАГ. Освен в района на Стража акцията се проведе и на територията на горското стопанство в Ракитово.


РИОСВ Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) се произнесе по две инвестиционни предложения с решение, че не е нужна процедура по ОВОС (оценка на въздействието върху околната среда). Инвестиционното намерение на “Ивелинстрой” ЕООД - София е за изграждане на инсталация за преработка на гуми, която ще бъде разположена на около 3 км от местността Яденица. “Вива енерджи” ЕООД ще прави фотоволтаична система в землището на с. Враненци. Според специалистите и в двата случая няма опасност от значително отрицателно въздействие върху околната среда, а местоположенията са извън зоната на НАТУРА.

9 СЕПТЕМВРИ На 9 септември пред паметника на съпротивата във Велинград по традиция се събраха членове и симпатизанти на БСП. Редом с председателя на БСП Тома Пачалов бяха настоящият кмет Иван Лебанов и зам.-кметът Георги Янчев, който прочете слово за историческата дата.

ЧИСТО Област Пазарджик стана част от инициативата “Да изчистим България за един ден”. На 7 септември флагът на кампанията на БТВ бе връчен на областния управител Дончо Баксанов от олимпийската медалистка Евгения Раданова. На 21 април 2012 г. всички селища на територията на областта ще участват в създаденото преди 4 години в Естония световно движение “Да изчистим света за един ден”.

ХРАНИ Община Ракитово обяви малка обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за детските градини, детската млечна кухня и ОССУ - Ракитово. Срокът за доставка е 12 месеца, а прогнозната стойност е 143 217 лева без ДДС. Откритият конкурс за избор на изпълнител ще се проведе на 4 октомври 2011 г.

КОПРИНКА На 11 септември велинградското сдружение “Русофили” взе участие в Осмата национална среща на приятелите на Русия край язовир “Копринка” близо до Казанлък. В програмата на срещата се включи и мъжката фолклорна група към читалище “Васил Левски”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води