Велинград - online - Читалище “Отец Паисий” ще помага на църквата и читалището в Одрин 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Читалище “Отец Паисий” ще помага на църквата и читалището в Одрин
Публикувано 2011-09-19 21:04:46 от темпо

От 8 до 10 септември тази година в град Бабаески, Турция се проведе 41-ят Празник на плодородието. Тъй като контактите между Велинград и турските градове Одрин, Бабаески,Лозенград и Къркларели датират отдавна, от турска страна за пореден път покана бе отправена към кмета на общината Иван Лебанов и председателя на Народно читалище ”Отец Паисий 1893” Цветан Котев.
Като гости на празника от Велинград заминаха заместник-кметът Исмет Бабучи, председателят и зам.-председателят на читалището Цветан Котев и Иван Тричков. Те се завърнаха с прекрасни впечатления и със задоволство от осъществените срещи и разговори.
Освен Бабаески велинградската делегация посети и българската църква в Одрин, където гостува на отец Александър Чакърък и съпругата му Мария. Църквата “Св. вмч. Георги” се намира в североизточната част на Одрин, в квартал “Къйък”, махала “Барутлук”. Тази зона някога е била населена предимно с българско население. Основите й са положени на 23.04.1880 г. и е завършена същата година. Към нея от две години функционира и читалище с името “Просвета” и със създадени вече два самодейни колектива в областта на хоровото и музикално изкуство. Занапред читалище “Отец Паисий 1893” ще контактува активно както с българското читалище “Просвета” така и с читалището на град Одрин.
За пореден път библиотеката на църквата получи дарение - книги на български автори от читалище “Отец Паисий 1893”. Ръководителите на читалището са поели ангажимент от наша страна да се окаже специализирана помощ за подреждане на библиотечния фонд и по отношение на останалите читалищни дейности.
Весела Цинцева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води