Велинград - online - 82 години от рождението на Николай Гяуров: М. Алексиев представи биографията на 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

82 години от рождението на Николай Гяуров: М. Алексиев представи биографията на
Публикувано 2011-09-19 21:06:23 от темпо

На 13 септември - рождения ден на Николай Гяуров, залата на Градската художествена галерия се изпълни с хора, дошли за среща с новата книга на Михаил Алексиев под заглавие “Кралят на басите”. Сред присъстващите бяха кметът на общината Иван Лебанов и зам.-кметовете Георги Янчев и Исмет Бабучи.

Книгата представи велинградският поет Ангел Пачалов с думите: “На тази дата се е родил един велик българин -велинградчанинът Николай Гяуров. На тринайстата дата на септември преди 82 години се ражда големият, недостижимият посланик на България по света. Човекът, който винаги е страдал, когато е бил далеч от родинта и който след всяко участие по световните сцени е звънял на приятели (Делю Шулев), за да чуе глас от родния Велинград и да се зареди с енергия, за да продължи напред”.
Авторът на биографичната книга “Кралят на басите” Михаил Алексиев обясни “причината” за написването й. Той сподели общоизвестният факт, че най-силната му страна е търсенето и още: “Всичко, което съм писал, е свързано с Велинград, така че като говорим и пишем за Николай Гяуров, ние всъщност говорим за Велинград, нашия любим град, градът, който всъщност обожествяваме”. Авторът благодари на отличния редактор на двете книги - Катя Славова, на коректора - Райна Константинова, на Историческия музей за предоставения снимков материал и на кмета Иван Лебанов за помощта му книгата да е готова и да бъде сред своите читатели точно за рождения ден на Николай Гяуров.
Михаил Алексиев вярва, че колкото и книги да се напишат за Николай Гяуров, все ще са малко и вижда себе си с книгите за световноизвестния бас като “официален представител на Велинград”, а Николай Гяуров като посланик на България и Велинград по света за вечни времена.
Михаил Алексиев има още идеи и планове не само за Николай Гяуров, а и за други почетни граждани на Велинград - в скоро време ще излезе негова книга за олимпийския медалист Иван Лебанов, а подготвя и биографична книга за ген. Атанас Семерджиев.
Ангел Пачалов прочете свое стихотворение за Николай Гяуров, а Ангел Горанов си спомни за пословичното му трудолюбие и предрече: “Времето, времето ще те дописва”. Георги Златинов определи книгите за Николай Гяуров и книгите, написани от Георги Пашов и Костадин Ушев, за “мостове между поколенията”. Съученичката на Николай Гяуров Босилка Пеева разказа спомени за него и прочете мнението за бас номер едно на планетата на друг велинградчанин - оперения певец Петър Гугалов.
Кметът Иван Лебанов поздрави автора на “Краля на басите” и определи именития ни съгражданин Николай Гяуров като “голям велинградчанин, голям българин и голям човек на планетата Земя”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води