Велинград - online - Седмица на пожарната безопасност 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Седмица на пожарната безопасност
Публикувано 2011-09-19 21:22:42 от темпо

В Седмицата на пожарната безопасност огнеборците от Велинград направиха кратък отчет за своята работа през годината. На териториите на общините Велинград и Ракитово са възникнали и потушени 36 пожара с материални щети и още 88, при които са горели основно сухи треви. Най-сериозните инциденти са два:
пожарът в оранжериите на “Булгарцвет” преди седмица, при който има груби нарушения на пожарната безопасност и пожар, възникнал в края на август в района на гара Долене, причинен от горящи въглени от горивото на атракционното парно влакче. На фирма “Булгарцвет” вече е наложен акт, а след пожара край гара Долене влакчето е обезопасено, за да се избегнат нови подобни инциденти.
Огнеборците са взели участие в 11 спасителни операции след катастрофи на автомобили. Създадени са и работят активно 4 детски доброволни спасителни отряда по противопожарна безопасност. От началото на 2011 година са постъпили и 14 лъжливи повиквания за пожари, които затрудняват работата на РС ПБЗН - Велинград. Професионалният празник на пожарникарите бе отбелязан с традиционното демонстрационно запалване и гасене на автомобил.
Темпо

Еко-инспекцията също наложи акт за пожара в оранжериите
Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите - Пазарджик също наложи акт за административно нарушение на управителя на “Булгарцвет” ЕООД. Причина за санкцията е пожарът, възникнал при възпламеняване на утайката от отпадъчни нефтопродукти на дъното на стара цистерна в двора на оранжериите. При проверка на площадката инспекторите от РИОСВ са установили разливи на нефтопродукти, струпване на пластмасови, каучукови и метални отпадъци и пропуски във воденето на фирмената документация. Издадено е предписание за незабавно почистване на разливите и преместване на утайките от резервоара в затворени съдове на закрито и пожарообезопасено място. От инспекцията ще следят за недопускане на ново изхвърляне на отпадъчни нефтородукти и нови разливи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води