Велинград - online - ВМЕСТО КОМЕНТАР: Кмете, кмете, обещай ми! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВМЕСТО КОМЕНТАР: Кмете, кмете, обещай ми!
Публикувано 2011-09-19 21:53:30 от темпо

Иде есенно време, изборно време - едни събират реколтата от полето, а други хорско доверие и надежди. Когато преди години стана модерно уж случайно кандидатите да раздават я олио, я брашанце, надежда имах, че и мен ще ме огрее. Не ме огря. После пак изборно време настана и вместо храна, пак уж случайно, по някой лев получиха различни, хора за да гласуват. Мен пак ме пропуснаха, нито 10 лева дадоха, нито 20.
И до днес се чудя защо моят глас (и този на роднините, де) се оказа неатрактивен. Затова сега на тези избори спирам да се надявам някой да ми даде нещо. А пък и да ми даде, сега вече не го искам.
На тези избори ще искам обещания, че и тях никакви ги няма, изчезнаха. Преди поне някой нещо обещаваше и на маса или на улицата около тези обещания разговор може да се получи: “Тоя обеща, пък нищо не изпълни, оня нищо не обеща, обаче понаправи това-онова” и така нататък.
Сега модерно било да се обещават милиони европейски пари и светло бъдеще. Аз такова обещание не искам. От милоните нищо няма да усетя, а светлото бъдеще още от сега нещо ми тъмнее.
Искам, кмете, който и да си ти, да ми обещаеш, че на всяка спирка във Велинград ще има здрава пейка, навес против жегата, вятъра и дъжда и модерна табела, на която да пише и на български, и на английски кога ще доде автобусът.
Искам да ми обещаеш още, че в тъй светлите и хубави паркове ще има сериозна охрана, за да съм спокойна, че ще се прибера у дома и с мобилния си телефон, и с дребните пари в портомонето ми.
Искам и още да има повечко тротоари, че не стигат - майките с количите щат не щат карат по улиците. Плочки по много тротоари няма, а там, където има, са паркирали коли.
Искам, бъдещ кмете, и още нещо да ми обещаеш. Не пълна шапка с европейски пари, а по-малко. Толкова, колкото да стигнат, за да ги няма дупките по улиците.
И последно нещо искам да ми обещаеш, за да не кажат хората, че много искам. Обещай ми, кмете, че утре, когато костюмът и вратовръзката от официални дрехи за теб се превърнат в работно облекло и седнеш на оня мек, голям стол, обещай ми, кмете, че няма да си забравиш обещанията. Обещай ми, че ще ги изпълниш и аз още от сега ще ти обещая, че пак ще гасувам за теб, когато му дойде времето - без пари и без брашно
А иначе ти не се отказвай от европейските милони и светлото бъдеще! Ако освен всичко обещано и тях успеше да спечелиш, халал да са ти и милионите, и светлото бъдеще. За изпълнените обещания, кмете, предварително ти благодаря.
С уважение: редови избирател с непродаден глас









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай