Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.09.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.09.11
Публикувано 2011-09-27 08:27:21 от темпо

БЛИЗНАЦИ Общинският съвет разгледа молба от майки на близнаци, на които през втората половина от майчинството държавата отпуска обезщетение от 240 лева за отглеждане само на едното дете. Майките молят общината да осигури по 240 лева и за второто дете, което се оказва, че не е по силите на общинската хазна. За да се подпомогнат семействата на близнаците, бе решено те да бъдат освободени от заплащане на такса за второто дете при настаняване в детска ясла или градина. Общината ще поеме и сумата от 3 лева на ден за заплащане на такса за детска кухня за второто дете до навършване на 2-годишна възраст. Мерките ще влязат в сила от 1 януари 2012 г. и ще се отнасят за всички постъпили в общината молби от майки на близнаци.


ГРАДИНИ Съветниците одобриха сумата от 18 000 лева за закупуване на професионално кухненско оборудване за 6 детски градини. Подмяната на хладилници-фризери и готварски печки е наложителна, тъй като сегашните са амортизирани и опасни. Общината трябва да осигури приоритетно средства от преизпълнение на местните приходи.

“ОРФЕЙ” След няколко отлагания бяха гласувани 6500 лева - дялово участие за ремонт на покрив на кооперация “Орфей”, където общината е съсобственик.

СЪВЕТ Недялка Стефанова, директор “Образование, култура и вероизповедания” в ОА, ще бъде представител на община Велинград в сформирания на областно ниво Консултативен съвет по обществен контрол в областта на социалните услуги.

РЕМОНТ В Центъра за обществена подкрепа ще бъде извършен ремонт на кухнята и обособяване на работни помещения за персонала и ползвателите. Общинският съвет даде разрешение за ремонта, който се налага заради повишения капацитет на центъра от 24 на 36 места.

ГОРИ Общинският съвет разреши изработването на горскостопански план, който ще обхване горските територии общинска собственост. Изработването на плана е изискване на новия Закон за горите.

“ИМПУЛС” Съветниците подкрепиха искането на Клуб за спортни танци “Импулс” за реконструкция на залата, в който се водят тренировките на танцьорите в Общинския детски комплекс. Реконструкцията предвижда отстраняване на стъпалото-сцена, за да се ушири залата и да стане на едно ниво, което ще подпомогне тренировъчния процес.

ПРОКОПАВАНЕ “Марина МК 2010” получи разрешение за прокопаване и полагане на водопровод за топла минерална вода от сондаж “Вельова баня” до новоизградената къща за отдих на ул. “Пушкин”. Фирмата има разрение за водоползване от МОСВ, а изграденият водопровод с дължина 654 метра ще се актува като публична общинска собственост.

“СТРОЙКОМ” Срокът за ликвидацията на общинското дружество “Стройком” бе удължен от Общинския съвет. Процедурата ще продължи до вписване на новите обстоятелства по съдебен ред.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай