Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.09.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.09.11
Публикувано 2011-09-27 08:27:21 от темпо

БЛИЗНАЦИ Общинският съвет разгледа молба от майки на близнаци, на които през втората половина от майчинството държавата отпуска обезщетение от 240 лева за отглеждане само на едното дете. Майките молят общината да осигури по 240 лева и за второто дете, което се оказва, че не е по силите на общинската хазна. За да се подпомогнат семействата на близнаците, бе решено те да бъдат освободени от заплащане на такса за второто дете при настаняване в детска ясла или градина. Общината ще поеме и сумата от 3 лева на ден за заплащане на такса за детска кухня за второто дете до навършване на 2-годишна възраст. Мерките ще влязат в сила от 1 януари 2012 г. и ще се отнасят за всички постъпили в общината молби от майки на близнаци.


ГРАДИНИ Съветниците одобриха сумата от 18 000 лева за закупуване на професионално кухненско оборудване за 6 детски градини. Подмяната на хладилници-фризери и готварски печки е наложителна, тъй като сегашните са амортизирани и опасни. Общината трябва да осигури приоритетно средства от преизпълнение на местните приходи.

“ОРФЕЙ” След няколко отлагания бяха гласувани 6500 лева - дялово участие за ремонт на покрив на кооперация “Орфей”, където общината е съсобственик.

СЪВЕТ Недялка Стефанова, директор “Образование, култура и вероизповедания” в ОА, ще бъде представител на община Велинград в сформирания на областно ниво Консултативен съвет по обществен контрол в областта на социалните услуги.

РЕМОНТ В Центъра за обществена подкрепа ще бъде извършен ремонт на кухнята и обособяване на работни помещения за персонала и ползвателите. Общинският съвет даде разрешение за ремонта, който се налага заради повишения капацитет на центъра от 24 на 36 места.

ГОРИ Общинският съвет разреши изработването на горскостопански план, който ще обхване горските територии общинска собственост. Изработването на плана е изискване на новия Закон за горите.

“ИМПУЛС” Съветниците подкрепиха искането на Клуб за спортни танци “Импулс” за реконструкция на залата, в който се водят тренировките на танцьорите в Общинския детски комплекс. Реконструкцията предвижда отстраняване на стъпалото-сцена, за да се ушири залата и да стане на едно ниво, което ще подпомогне тренировъчния процес.

ПРОКОПАВАНЕ “Марина МК 2010” получи разрешение за прокопаване и полагане на водопровод за топла минерална вода от сондаж “Вельова баня” до новоизградената къща за отдих на ул. “Пушкин”. Фирмата има разрение за водоползване от МОСВ, а изграденият водопровод с дължина 654 метра ще се актува като публична общинска собственост.

“СТРОЙКОМ” Срокът за ликвидацията на общинското дружество “Стройком” бе удължен от Общинския съвет. Процедурата ще продължи до вписване на новите обстоятелства по съдебен ред.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола