Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.09.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.09.11
Публикувано 2011-09-27 08:48:07 от темпо

КМЕТ Заместник-кметът Исмет Бабучи ще изпълнява функциите на кмет на Община Велинград до приключване на местните избори. Задачата му е възложена със заповед на кмета Иван Лебанов от 16 септември 2011 г.


ПРАЗНИК За разлика от празника на Съединението 6 септември, тържеството за деня на независимостта 22 септември бе уважено от голям брой кандидати за местната власт. В празничната програма участваха Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Д. Мечев”, вокалните групи “Звънче” и “Караоке” и фолклорният ансамбъл “Чепино”.

КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ Изненадващо и неофициално кандидатът за президент Алексей Петров се разходи из центъра на Велинград в късния следобед на 24 септември. Въпреки старта на кампанията г-н Петров нямаше обявени срещи с велинградската общественост.
ПРИСЪДА Окръжен съд - Пазарджик осъди на 3 години и половина затвор 42-годишния В. П. от Велинград. Мъжът е сключил споразумение с прокуратурата и се е признал за виновен, че на 25 май 2011 г. е заловен с 1.04 грама марихуана, разпространил е общо 93 дози от наркотика и е притежавал 6 патрона за пистолет без разрешение. Присъдата включва и 10 000 лева глоба в полза на държавата.

РАБОТА Бюро по труда - Велинград организира две информационни срещи, на който ще популяризира схемите по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Срещата във Велинград е на 29 септември от 11 часа в общинския бизнес-център, а в Ракитово на 30 септември от 11 часа в общината.

ПОРЪЧКА Община Ракитово поднови малката обществена поръчка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ОСОУ “Хр. Смирненски” и двете детски градини в Ракитово и Дорково. Тя включва подмяна на дограмите, нови топлоизлации, енергоспестяващи осветителни тела, подмяна на котлите за парно на пелети, соларни инсталации за топла вода. Общата стойност е 759 768 лева без ДДС, а срокът за изпълнение - 4 месеца. Изборът на изпълнител е насрочен за 18 октомври 2011 г. Поръчката стартира през февруари, но тогава бе прекратена поради липса на график за финансиране и нарушения в условията към участниците.

ПРЕГЛЕДИ В Анезица и Асфалтова база специализиран мобилен кабинет на КАБКИС - Пазарджик проведе профилактични прегледи за ХИВ и СПИН. Прегледите бяха организирани със съдействието на община Велинград и здравните медиатори. Активността сред ромите според специалистите е била много висока - в двете махали са прегледани по над 200 човека.
э СКАНДАЛ Нощен скандал на 20 септември в заведение в Сърница доведе до намесата на два полицейски екипа. 36-годишният сърничанин Р. А. се почерпил, след което започнал да буйства и да троши инвентара на ресторанта. При идването на полицаи от участъка в Сърница агресията му се увеличила и се наложило да помага автопатрул от Велинград. Мъжът е арестуван за 24 часа и срещу него се води бързо производство.
э СЪРНИЦА Художникът Константин Атанасов показва в галерия в Пазарджик изложбата си “Рисунки от Сърница”. Картините с въглен и бяла креда са плод на срещата му с красотата на Сърница, за която художникът казва: “Рисувах и се усмихвах”.

Уточнение: Общинската болница “МБАЛ-Велинград” е спечелила делото срещу Здравната каса, за което писахме в прдишния брой. Наказателните постановления на Здравната каса за общо 4000 лева са отменени.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България