Велинград - online - Велинград се бори за център на съвременната балнеология 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград се бори за център на съвременната балнеология
Публикувано 2011-10-04 08:56:19 от темпо

“Мястото на съвременната балнеология и курортология в развитието на възстановителната медицина” бе темата на Първия международен форум, който се проведе в балнеологичния комплекс “Свети Спас” във Велинград от 27 до 30 септември. Организатор на събитието беше международното сдружение по балнеология и туризъм “Сирона”, а като съорганизатор участваха “Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс” ЕАД. Вече е факт меморандумът за сътрудничество между двете организации.

Във форума се включиха лекари и медицински специалисти от Русия, за да се запознаят на място с възможностите за балнеологично лечение във Велинград и във всички 12 филиала на “СБР-НК” в България. На откриването гостите бяха приветствани от Стоян Христов от името на “Сирона”, който подчерта, че най-големият балнеологичен център у нас е именно Велинград и от изпълнителния директор на “СБР-НК” д-р Александър Семков. Д-р Семков прочете поздравителен адрес от министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов към участниците и към професионалните специалисти в областта на балнеологията.
Международната конференция бе организирана с подкрепата на посолствата на Русия и Израел в България и на България в Русия. Илиян Цонев, ръководител на службата по търговско-икономически въпроси в нашето посолство в Русия, определи срещата като важна за бъдещото сътрудничество и пое ангажимент да работи и помага за обмяната на опит между българските и руски специалисти. От името на руския посланик в България приветствие поднесе Олег Муравьов, заместник-председател на търговската служба към посолството. В България има много добре организирано курортно лечение, домовете за отдих са достъпни, а процедурите на съвременно ниво, каза той и също гарантира подкрепата на руското посолство.
Историята и традициите на българската балнеология и курортология бяха представени от д-р Александър Семков. Във форума участваха директорите на филиалите на “СБР-НК”, които също презентираха най-успешните си програми за лечение. Директорът на филиала във Велинград д-р Илза Попова представи специализираната програма за комплексна рехабилитация на пациенти с остеопороза, а главният лекар на “Сирона” д-р Димитър Станчев говори за специфичното приложение на климата и минералните води във Велинград при лечението на гинекологични и андрологични заболявания.
От името на гостите за новости във възстановителната медицина разказаха проф. Вадим Серяков - началник отдел в ГМУ към “Управление на делата на президента на Руската федерация”, доц. Резеда Бодрова - генерален секретар на Лекарското сдружение по възстановителна медицина в Татарстан и проф. Юлий Трегер - зам.-директор на израелска клиника по рехабилитация.
Програмата на форума включваше още панорамна разходка из Велинград и посещение на Белмекен с дегустация на биологични сладка от горски плодове и билков чай.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай